18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD'li diplomatı Irak İslam Örgütü öldürdü

Irak’ta bugün Amerikalı bir diplomatın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı, "Irak İslam Ordusu" adlı örgütün üstlendiği bildirildi.

El Cezire televizyonu, örgütün, Bağdat havaalanı yakınlarındaki askeri kampı hedef alan ve Amerikan Büyükelçiliği’nde görevli ABD Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Bürosu yetkilisi Ed Seitz’in ölümüyle sonuçlanan havan saldırısını üstlendiğini bildirdi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı bir Amerikalı diplomatın Pazar günü Bağdat havaalanı yakınında havan topu ateşiyle öldüğünü açıkladı.


Dışişleri Bakanı Colin Powell tarafından yapılan açıklamada, ölen diplomat Edward Seitz’in, Bağdat’taki Amerikan Büyükelçiliğinde bölgesel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtildi.

Amerikalı yetkililer, yine Pazar günü Bağdat yakınındaki bir Amerikan askeri tesisine düzenlenen saldırıda da bir Amerikalı askerin öldüğünü açıkladı.

Edward Seitz’in, geçen yıl Amerika öncülüğünde Saddam Hüseyin rejimine karşı girişilen savaş sırasında ölen ilk Amerikalı diplomat olduğu bildiriliyor.

VOA TÜRKÇE - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 07:46:22
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 07:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?