18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD'li general Mardin'i inceledi

ABD'LİLERİN MARDİN'DEN AYRILIŞI SÜRÜYOR

Öte yandan Mardin'deki ABD'li askerlerin ayrılışı sürüyor. Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde KİDAŞ İplik fabrikası, GAP-Un ve Duyan Yağ fabrikalarında konuşlanan ABD Lojistik Destek Birlikleri'nin İskenderun ve İncirlik Hava Üssü'ne sevkıyatı sürüyor. ABD askerlerini İncirlik Hava Üssü'ne taşıyacak 13 otobüs ile İskenderun'a gidecek 50'ye yakın TIR'ın beklediği ve sevkıyatın gece yapılacağı öğrenildi. Bu arada ABD'lilerin Organize Sanayi Bölgesi'nde kullandıkları radar da söküldü. Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Duyan Yağ Fabrikası ile GAP-Un fabrikalarının önümüzdeki 1-2 gün içerisinde tamamen boşaltılacağı ve yalnızca KİDAŞ İplik Fabrikası'nda bir grup lojistik destek birliğininkalacağı öğrenildi. Bugüne kadar 300'e yakın aracın taşındığı Kızıltepe İlçesi'nden dün gece de 75 TIR İskenderun'a gitmişti.

BATMAN'A MECBURİ İNİŞ

Bu arada, dün de 2 adet Amerikan F-18 uçağının teknik arıza nedeniyle Batman'a mecburi iniş yaptığı öğrenildi. Adana'nın merkez İlçesi Yüreğir İlçesi'ndeki İncirlik Üssü ise geceyi sakin geçirdi. Üsten iki tanker uçak ve bir yolcu uçağı kalkarken iki tanker uçak da piste iniş yaptı.

HABUR'DAN GIDA YARDIMI

Bu arada, BM'ye ait gıda yardımı taşıyan yaklaşık 40 TIR, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne geldi. Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçiş yapan TIR'ların un yüklü olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi : 4 Nisan 2003 Cuma 20:26:10
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 11:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?