23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ABD’li generalin eğlencesi adam vurmak

Bazı insanları vurmanın eğlenceli olduğunu söyleyen Deniz Piyadeleri’ne bağlı Amerikalı bir korgeneralin, bu sözleri yüzünden disiplin cezası almayacağı açıklandı.
Daha önce Irak’ta ve Afganistan’da Amerikan kuvvetlerini yöneten Korgeneral James Mattis, ABD’de tartışma yaratan sözlerini salı günü San Diego’da katıldığı bir konferansta söylemişti.
Mattis, savaşmanın ’’tam bir eğlence’’ olduğunu belirtmiş ve ’’Bazı insanları vurmak çok eğlenceli’’ demişti.

Katıldığı konferanstaki bir panelde konuşan Mattis’in, ’’Afganistan’a gidiyorsunuz. Orada peçe takmadıkları için beş yıldır kadınları döven erkeklerle karşılaşıyorsunuz. Bu tür adamların zaten hiç erkekliği kalmamış demek. Bu yüzden de onları vurmak müthiş eğlenceli’’ yönündeki ifadeleri Amerikan basınında geniş yer buldu.
Deniz Piyadeleri komutanı General Michael Hagee, tartışmaların ardından bir açıklama yayınlayarak Mattis’in, ABD’nin en cesur ve en deneyimli askeri liderleri arasında yer aldığını belirtti.
Hagee açıklamasında, ’’Bazı insanların, Mattis’in yaptığı yorumları mesele yapabileceğini anlıyorum. Ancak aynı zamanda Mattis’in, savaşın şanssız ve sert gerçeklerini yansıtma niyetini sergilediğini de biliyorum’’ dedi.
Hagee, Mattis ile bu konuda konuştuğunu ve Mattis’in, ’’sözlerimi daha dikkatli seçmeliydim’’ tahlilinde bulunduğunu da kaydetti.
Öte yandan Deniz Piyadeleri sözcüsü Jason Johnston, komutan Hagee’nin, Mattis’e karşı disiplin cezası uygulamayı planlamadığını açıkladı.
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ise Pentagon’da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında, bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.
James Mattis, şu sırada ABD’nin Virginia’ya bağlı Quantico’daki Deniz Piyadeleri Savaş Geliştirme Komutanlığı’nda komutanlık görevi yürütüyor.
AA - MİLLİYET
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 13:06:23
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 13:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?