22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

ABD'nin Yeşil Kart'ına ilgi iyice azaldı

ABD’nin bu seneki Yeşil Kart kur’asına şu ana kadar bütün dünya genelinde 5 milyon kişinin başvurduğu bildirildi. Önceki senelerde bu katılımın yaklaşık 13 milyon olduğuna dikkat çekildi.

Hükümet yetkilileri, bu sene başlanan sadece internet üzerinden başvuru ile sahte ve birden fazla başvuruların önlendiğini, bu sebeple müracaatların düşük olduğunu ileri sürdü. Potansiyel Yeşil Kart kur’asına başvuracak olanların bazılarının bilgisayar, scanner ve internet bağlantısına sahip olmadıkları, ayrıca ABD’de illegal olarak bulunan bazılarının ise kimliklerinin bilgisayar kayıtlarına girmesinden korktukları kaydedildi. Bilgisayar kayıtları konusundaki endişeleri gidermek isteyen ABD’li yetkililerden Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Stuart Patt, yaptığı açıklamada, "Bilgiler insanları sınırdışı etmek için toplanmıyor. Polisiye güç için yapılmıyor, sadece idari amaçlarla yapılıyor" dedi. Bu arada Patt, İç Güvenlik’in kendilerinden bu bilgileri istemeleri halinde, buna hayır diyemeyeceklerini de söyledi.

Yeşil Kart’ı bu sene 110 bin kişi kazanacak. Ancak başvurulardan yaklaşık yüzde 50’sinin başvuru şartlarına uymadığı için geçersiz olacağı bildirildi.

WASHINGTON
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 13:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?