18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ABD'yi El kaide değil kasırga vurdu

Mobile Körfezi sular altında kalabilir

Saatteki hızı 210 kilometreyi bulan kasırganın, Meksika Körfezi’nde girdaplar oluşturarak ilerlemeye devam ettiği bildirildi. Ivan Kasırgası’nın gece yarısından sonra Alabama’daki Mobile Körfezi’ne ulaşması bekleniyor. Okyanusa kıyısı olan bu bölgenin sular altında kalabileceğine dikkat çekiliyor.

Olağanüstü hal ilan edildi

Florida, Alabama, Mississippi ve Louisiana valileri, bu bölgelerde kasırgaya hazırlık amacıyla olağanüstü hal ilan etti. Kıyı bölgelerinde ise halk zorunlu olarak geçen salıdan beri evlerinden tahliye ediliyor.

Üç tarafı sularla çevrili olan ve deniz seviyesinin altında bulunan New Orleans’ta, Ivan Kasırgası’na bağlı yağışlar yüzünden ciddi bir sel beklentisinin bulunduğu belirtilirken, sele karşı çeşitli önlemler alındığı kaydedildi.

Meksika Körfezi’nde petrol üretimi sekteye uğradı

Meksika Körfezi’nde faaliyet gösteren 117 petrol kuyusundan 60’ında ve 764 petrol platformunun da dörtte üçünde çalışanların tahliye edildiği bildirilirken, kasırga sebebiyle üretimine son veren petrol tesisleri yüzünden bölgedeki petrol üretimin yüzde 73’ünün yapılamadığı belirtildi.

ABD donanması ve hava kuvvetleri kasırgaya hazırlanıyor

ABD donanması ve hava kuvvetlerinin de, kasırganın rotası üzerinde bulunan Pensacola’daki Donanma Hava İstasyonu ve Florida Panhandle’daki Whiting Üssü’nde aralarında 300 donanma uçağının bulunduğu ekipmanlarını uzaklaştırdığı kaydedildi.

Bu arada, Atlantik Okyanusu’nda bir tropikal fırtınadan hızla kasırgaya dönüşmeye başlayan Tropikal Jeanne Fırtınası’nın da Porto Riko ve Virgin Adaları’na yaklaşmakta olduğu bildirildi.
BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 09:24:02
Güncelleme :16 Eylül 2004 Perşembe 10:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?