17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AB'nin TCK hesabı şaştı

Türkiye’nin AB nezdindeki büyükelçisi Oğuz Demiralp ile Brüksel’de biraraya gelen AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen, ’’Türkiye ile aramızda zamanlama sorunu yaşanıyor’’ dedi.

İlerleme Raporu’nu şu ana kadar TCK, Meclis’ten geçmiş gibi kaleme aldıklarını vurgulayan Verheugen, "ancak şimdi tekrar bir gözden geçirme sorunu yaşanacak" şeklinde konuştu.

Verheugen, TCK tasarısının İlerleme Raporu’nun yayımlanacağı 6 ekim tarihine kadar yasalaşmaması durumunda, bunun rapora olumsuz etki yapacağını da sözlerine ekledi.

Verheugen, raporun planlandığı gibi 6 ekimde yayımlanacağını belirtti.

Verheugen Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyor

Verheugen’ın, Türkiye’deki son siyasi gelişmelerden duyduğu kaygı nedeniyle, yeni Komisyon üyeleri ile yaptığı toplantının ardından Brüksel’e geçme kararı aldığı belirtildi.

Verheugen, Türkiye’deki gelişmelerle ilgili bilgi aldı

Konuya ilişkin açıklama yapan Verheugen’ın sözcüsü Jean Christophe Filori, Verheugen’ın yeni Avrupa Birliği Komisyonu üyeleriyle yaptığı toplantıdan öngörülenden daha önce ayrılarak, Türkiye’deki son siyasi gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Brüksel’e geçme kararı aldığını belirtti.

Verheugen, Türk Ceza Kanunu tasarısının Meclis’ten geçmemesinin endişe verici olduğunu, tasarının yasalaşmasının Türkiye’nin bir hukuk devleti ile yönetilmesi açısından önemli olduğunu vurgulamıştı.
cnn turk-brüksel
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 15:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?