18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'AB’ye giden yol Rumlardan geçer’

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yannis Valinakis, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini Güney Kıbrıs’ın denetleyeceğini ileri sürerek, Ankara’ya, Kıbrıs Rum kesimiyle ilişkilerini gözden geçirmesi çağrısında bulundu. Valinakis, Kıbrıs konusunda yeni bir girişimin, Kıbrıs Rum tarafının, AB üyesi olması gerçeğinden hareketle, yeni çıkış noktasından başlayacağını da belirtti.

Valinakis, Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesine verdiği demeçte, AB’nin, güçlü ve tam üyesi olan Rum Kesimi’nin, Türkiye’nin birlik perspektifini denetleyeceğini söyledi. Valinakis, Türkiye’nin, AB geleceği elde etmek için, Rum Kesimi ile ilişkilerini yeniden incelemesi gerektiğini savundu.

Valinakis, Kıbrıs konusunda yeni bir girişimin, Kıbrıs Rum tarafının, AB üyesi olması gerçeğinden hareketle, yeni çıkış noktasından başlayacağını dile getirdi. Valinakis, “Türkiye, tarihi gerçekleri kabul etmeye doğru, istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Türkiye, Rauf Denktaş’ın uzlaşmazlığının, yakın geçmişte hedeflerini başarmada, tarihi fırsatı kaybettirdiğinin farkındadır” dedi.

NTV
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 10:55:27
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 10:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?