19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Acılı babanın bakana öfkesi

Guardian’da Irak’ta askerlik yapan iki oğlunun eve dönmelerini beklerken, birliklerinin Irak’taki en tehlikeli bölge olarak Sünni üçgenine kaydırıldığını duyunca çılgınan dönen İskoç babanın öfkesi yansıtılıyor.

Öfkeli baba, Savunma Bakanı Geoff Hoon’u kastederek "Onu sokakta görsem, hiç acımadan boğazını keserim" diyor.

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in bugün Amerikan Başkanı George Bush’la yapacağı görüşmede de İngiliz gazetelerinde öne çıkan konular arasında.

Daily Telegraph’a göre, Blair, Bush’tan Orta Doğu’da barış sürecinin canlandırılması ve Amerika ile Avrupa arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için adım atmasını isteyecek.

Guardian’a göre, görüşmeden sonra Bush ve Blair’in Orta Doğu için yeni bir girişimin başlatılacağını açıklamaları bekleniyordu. Fakat gazeteye göre dün İngiltere Başbakanlığı görüşmeden somut bir kararın çıkmayabileceğini açıkladı.

Independent gazetesi Blair’in Bush’a verdiği destek yüzünden hem içeride hem de dışarıda zor durumda kaldığını anımsatıyor. "Bush, özellikle Orta Doğu konusunda Blair’e siyasi bir jest borçlu" diyor.

Gazetenin yazarlarından Adrian Hamilton ise "Bush Blair’i güzel sözlerle geri gönderecek. Böylece Blair’in Bush’un kuklası olduğu bir kez daha belgelenecek" diyor....

Times, Bush’un bugün Blair’in yanı sıra eski İspanya Başbakanı Jose Manuel Aznar’la da görüşeceğini belirtiyor ve ilginç bir ayrıntı aktarıyor.

"Bush eski İspanya Başbakanı’yla görüşmeyi kabul ederken, göreve gelir gelmez, Irak’taki askerlerini çekeceğini açıklayan ülkenin yeni sosyalist başbakanı Zapatero’nun kutlama telgrafına cevap vermedi"

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:05:29
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 10:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?