18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Açlık grevinde 48 kişi hastanelik

Genel Başkan Bircan Akyıldız ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarının öncülük ettiği açlık grevine, Türkiye genelinde 5 bin yönetici katılıyor.
     
     Açlık grevinin 3. gününde Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve 46 şube yönetim kurulu üyesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
     
     Sendikaya üye memurlar, yöneticilerinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmaları üzerine, Ankara Numune Hastanesi önünde yaptıkları eylemle hükümeti protesto etti.
     
     Sendikacı açıklama yaparken bayıldı
     
     Hükümetle yapılan toplu görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine açlık grevine başlayan Türkiye Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Necati Tanış, basın açıklaması yaparken bayıldı.
     
     Tanış, güneşin de etkisiyle bayılınca, arkadaşları tarafından bölgede bulunan bir mağazaya taşındı. Mağaza sahibinin tepki göstermesi üzerine buradan çıkarılan Tanış, ambulans gelinceye kadar bir süre sandalye üzerinde bekletildi.
     
     Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Musa Akkaş, esnafın bu tavrına anlam veremediğini ve mağaza sahibini kınadığını belirtirken, sendika üyeleri de alkışlarla olayı protesto etti.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2003 Salı 19:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?