18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Adalet Bakanı Çiçek: Namussuzların da paraların da bir kısmı yurtdışında

Çıkarılması düşünülen yolsuAdalet Bakanı Cemil Çiçek, İmar Bankası kapsamındaki kayıp paraların bir kısmının yurtdışında olduğunu bildirdi.
     Bakan Çiçek, CNN Türk`te katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. zlukla mücadeleye ilişkin yasa konusunda, ``Bu işler ne kadar geciktirilirse, devlet o kadar zaafiyete düşer`` diyen Çiçek, şunları söyledi:
     ``Bu ve benzeri yasalar ihtiyaç olursa değişir, yenileri ilave edilir. Ama yolsuzla mücadele meselesi sadece bir yasa meselesi değil. Biz yaptığımız düzenlemelerle bunun meyvelerini şimdiden almaya başladık. Önümüzdeki dönemde de hukukumuzda boşluklarımız varsa, yetki eksikliğimiz varsa bunları gidermek bizim görevimiz. `Bu olmaz bu yeterli değil` denirse onu söylesinler onu da çıkarırız. Çıkardık yürürlüğe koyduk, yetmedi bir tanede daha çıkarırız. Ama yolsuzlukla mücedele devamlı bir mücadeledir, mevsimlik mücadele değildir.``
     Bakan Çiçek, yolsuzluk konusunda toplumda bir kanıksama ve güvensizlik olduğunu belirtirken, ``Bunun bu noktaya gelmesi bir ayda bir senede olmadı. Geriye dönüp baktığımızda maalesef bu konuda Türkiye olarak iyi bir sınav veremedik. Onun için bu yolsuzluklar sorunu daha uzun bir süre Türkiye`nin gündeminde kalacaktır, kalmalıdır ve mücadele de devamlı olmaldır`` diye konuştu.
     Bu konunun toplumun meselesi olduğunu vurgulayan Çiçek, CHP`ye de üstü kapalı bir göndermede bulundu. Çiçek, ``Herkesin bu konuda yardımcı olması lazım. Eksiğimiz varsa iyi niyetle desinler ki `öyle değil de şöyle olsun`. `Hadi yapsınlar da görelim` yerine herkes bu işe kafa yorsun. Ve herkes kendi içindeki yamukları temizlesin`` şeklinde konuştu.
     Cemil Çiçek, İmar Bankası kapsamındaki kayıp paralara ulaşılıp ulaşılamadığına ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:
     ``Tabii bu hemen bir gecede olsaydı bunu herkes yapardı. Bu çok boyutlu bir olay. Bir boyutu yurtdışında, bir boyutu yurt içinde. Ister para, ister suçlu. Sadece para olarak değil, parayı oraya götürenler ya da Türkiye`de bu namussuzlukları yapanların bir kısmı da yurtdışında. Ama devletin bir kararlılığı var. Şuana kadar yaptıklarımıza bakarsanız bunu hiçbir hükümet göze alamadı, hiçbir bakan da göze alamadı. Onu çok net söyleyim. Biz bu noktada kararlıyız. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler paralar da gelecek kendileri de gelecek. Ya da her gece uykuları kaçmaya devam edecek. Biz bunu çok net söylüyoruz. Şu ana kadar da çok iyi getirdik. Yeterli mi? Yeterli değil, bunun arkası gelmesi lazım. Ama tabiatıyla Türkiye kurallar ve kurumlarla iş yapar herkesin belli bir yetkisi ve sorumluluğu var. Bizim görevimiz bu mücadeleyi yapanlara siyasi kararlılık başta olmak üzere yasal ve başka türlü desteği vermektir. Biz bunları veriyoruz. Yoksa Adalet Bakanının dünyanın heryerinde hafiyelik yapacak hali yok.``
ANKARA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2004 Perşembe 20:45:24
Güncelleme :5 Mart 2004 Cuma 18:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?