19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Adalet Bakanı Çiçek: 'Türkiye'de hukuk reformu başlamıştır'

TCK’nın yasalaşmasının ardından, CNN TÜRK’te yayınlanan Manşet programına katılan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’de artık bir hukuk reformunun başladığını ve AB fırsatının kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Bakan Çiçek, yeni TCK ile artık yasakların güvenlik unsurunun ve devletin ikinci plana bırakıldığını, kişi özgürlüğünün ön plana çıkarıldığını açıkladı ve "Türkiye’de hukuk reformu başlamıştır" dedi.

Gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çiçek, TCK’nın 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu, gerçek mimarının Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirtti.

"AB fırsatı kaçırılmamalı"

Zina tartışmalarının kapandığını belirten Çiçek, AB üyeliğinin kaçırılmaması gerektiğine de dikkat çekti.

Çiçek, "her biten iş iyi iştir. Bundan sonra uygulayıcılar için eğitim kampanyaları başlayacak, artık yasaları delme alışkanlığından da vazgeçmeliyiz" dedi.

"AB’yi yeniden tartışmak gerekir"

Cemil Çiçek, AB’yi yeniden tartışmak gerektiğine dikkat çekerek "AB üyeliğini kaçırmamamız gerekiyor. Bunun içinde yükümlülüklerine de katlanmamız gerekiyor. Herkes AB’den birşey bekliyor, ancak zorlukları kimse tartışmıyor, gereksiz alınganlıklardan kurtulmalıyız" diye konuştu.

AB’nin yeniden tartışılması ve iyice anlaşılması için çaba sarfedilmesinin gerektiğini vurgulayan Çiçek, AB’nin avantajları olduğu kadar sorumlulukları olduğunu da söyledi.

Yasanın temelinde kişi hak ve özgürlüklerinin öncelikli olarak yer aldığını belirten Cemil Çiçek, yasadaki hiçbir maddenin kişi hak ve özgürlükleri aleyhine yorumlanamayacağının da altını çizdi.

""Yargı büyük bir aşama kaydetmiştir"

Türkiye’deki yargı organlarının dünyadaki olayları değerlendirme yolunda büyük çaba harcadığını ve ilerleme kaydettiğini belirten Çiçek, hukuk alanında önemli bir devrim yaşandığını kaydetti.
cnn türk
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 18:33:43
Güncelleme :28 Eylül 2004 Salı 02:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?