18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Adalet Bakanlığı'ndan 'yolsuzluk ile mücadele projesi'

Adalet Bakanlığı, Rusya, Endenozya ve Çin’den sonra ’en fazla yolsuzluk yapılan’ dördüncü ülke olan Türkiye’de yolsuzluğu ve yeni adıyla, ’hortumculuğu’ önlemek amacıyla, "Yolsuzlukla Mücadele Projesi" hazırladı.
İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Avrupa Birliği’nin (AB) toplam 5 milyon 900 bin Euro mali desteği ile gerçekleştirilmesi planlanan ve Adalet Bakanlığı’nın bu tutardan yaklaşık 538 bin 200 Euro katkı alacağı Yolsuzlukla Mücadele Projesi kapsamında, Başbakanlığın koordinatörlüğü altında Adalet Bakanlığı, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi, Devlet Plnlama Teşkilatı, MASAK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile işbirliği içinde yolsuzlukla mücadele konusunda görevlilerin kapasitelerinin arttırılması planlanıyor. Proje çerçevesinde, Adalet Bakanlığı tarafından, Türk Ceza Kanunu ve bazı özel ceza yasaları ile Ceza Usul Kanunu’nun, yolsuzlukla daha etkin mücadele bakımından gözden geçirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında hakim ve savcılar ayrı olarak veya kolluk güçleri ile birlikte yolsuzlukla mücadele konusunda seminerlerle eğitilecek.
Gerçekleştirilecek seminerlerdeki sunuşlar kitap haline getirilerek sürekliliği sağlamak üzere dağıtımı yapılacak. Proje çerçevesinde siyasi partiler ve seçim mevzuatının daha fazla şeffaflık sağlayacak şekilde gözden geçirilmesi, bütün cumhuriyet ve DGM Başsavcılıklarında yolsuzlukla mücadele konusunda ’odak nokta’ olarak savcıların belirlenmesi ve bunların etkinlik ve koordinasyonunu sağlamak üzere eğitilmesi sağlanacak. Bununla birlikte belirlenecek yabancı dil bilen savcıların yurt dışında kısa süreli eğitimle yolsuzlukla mücadele konusunda kapasitelerinin artırılması da sağlanacak.
ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2004 Pazartesi 14:48:14
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?