20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Adana'da facia son anda önlendi

Adana'da otobüs durağına bırakılan plastik patlayıcı madde düzeneği imha edildi.

Alınan bilgilere göre, Hurmalı Mahallesi Bakımyurdu Caddesi'nde bir otobüs durağında gece şüpheli paket olduğunu gören vatandaşlar, 155 polis imdat telefonunu arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, yaptıkları incelemede, yaklaşık 2.5 kilogram ağırlığındaki paketin, cep telefonu düzenekli ve içinde plastik patlayıcı olduğunu tespit etti.

Uzaktan kumandalı bomba imha robotu ile yapılan müdahale sonucu plastik patlayıcı maddeden ayrılan düzenek daha sonra imha edildi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi

İHA'nın haberi

Adana'da belediye otobüs durağında ihbar üzerine bulunan 2,5 kilogram C-4 patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Hurmalı Mahallesi'ndeki kentin en işlek caddelerinden biri olan Bakımyurdu Caddesi Erciyes kavşağında bulunan belediye otobüsü durağı yakınında dün akşam bir poşet fark ederek şüphelenen vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Cadde her iki yönden de trafiğe kapatılarak araçların geçişine izin verilmedi. İncelemede, poşet içerisinde üzerinde cep telefonu düzeneği bulunan C-4 patlayıcı bulundu. Bomba imha uzmanları yaptıkları çalışma sonucu bombayı etkisiz hale getirdi. Diğer ekipler de polis köpeğiyle bölgede ikinci bir bomba olma ihtimaline karşılık arama yaptı.

Terörle mücadele ekipleri, civardaki iş yerlerinin güvenlik kameralarını kontrol ederek bombayı bırakan kişi veya kişilerin eşkalini belirlemek için çalışma başlattı.
Uzun süre trafiğe kapatılan cadde yapılan çalışmaların ardından tekrar ulaşıma açıldı.

AA /iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 10:31:27
Güncelleme :2 Mart 2008 Pazar 11:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kalay IP: 88.246.179.xxx Tarih : 2.03.2008 16:37:40

bu ......sürülerine bu kadar özgürlük verirseniz bunlarda böyle yapar bunlar insan olamaz bunlar kudurmuş .......sürüleridir masum insanların canlarını almaktan zevk alan bu pkk ve dtp lilerin itlaf edilme zamanları geçiyor vede geçmiştir bu insanlıktan yoksun olarak dünyaya gelen yaratıkların önüne geçilmesi gerekirken siyasilerin oy kaygılarından dolayı bunlara dokunulmamakta dır ya bunların canını alacaksın yada günahsız insanların kanını dökmelerine izin vermiş olacaksınız ama yasalarlada bunların önüne geçilebilinir yasalar çıkarmak gerekir