20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Adana'da kanlı banka soygunu

Adana'daki banka soygununu gerçekleştiren kişinin, mukavemet ettiği gerekçesiyle bir polis memuru tarafından vurulduğu ileri sürüldü.


Alınan bilgiye göre, saat 17.20 sıralarında kimliği henüz belirlenemeyen kar maskeli bir kişi, Akbank Baraj Yolu Şubesi'ne geldi. Güvenlik görevlisi Soner D.'yi başına demir çubukla vurarak etkisiz hale getiren soyguncu, güvenlik görevlisinin tabancasını alıp yanına gittiği veznedarı tehdit ederek paraları kendisine vermesini istedi.

Paraları aldıktan sonra bankadan çıkan şahıs, yol üzerinde zorla durdurduğu Duriye T.'nin (65) 01 UU 660 plakalı otomobiline bindi. Şahıs silahla sürücüyü tehdit edip kaçmaya çalıştığı sırada, bankanın güvenlik görevlisi, durdurmak istediği otomobilin arka camlarını demir çubukla kırdı. Bu sırada olayı gören ve izinli olduğu bildirilen bir polis memuru, kaçan soyguncuyu otomobiliyle takibe başladı. Polis ekiplerinin de katıldığı takip sırasında, polis araçlarıyla önü kesilen otomobil İbo Osman Caddesi'nde durdu. İddiaya göre, otomobilin yanına gelen ve adı açıklanmayan polis memuru, kendisine mukavemet eden şahsa silahla ateş etti. Kasığından vurulduğu belirtilen
soyguncu olay yerinde hayatını kaybetti.


Kadın sürücü Duriye T., ifadesine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Veznedardan yaklaşık 10 bin YTL aldığı anlaşılan soyguncunun üzerinden herhangi bir belge çıkmadığı ve kimliğinin tespit edilmesine çalışıldığı bildirildi. Başından yaralan güvenlik görevlisi Soner D. de, Çukurova Devlet Hastanesi'ndeki müdahelenin ardından ifadesine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.


Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, soygun sonrasında olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Akkale, olayla ilgili savcılığın soruşturma başlattığını, banka görevlilerinin ise ifadelerine başvurulduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 22:10:46
Güncelleme :17 Ocak 2008 Perşembe 22:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyıt ataman IP: 78.168.1.xxx Tarih : 18.01.2008 19:14:10

ınsanların ac susuz gezdıgı soylenır durur teror du suydu buydu derken asıl olagan seyler orutlurdu sımdı zanlının oldugu bılınınce konuu kamu oyuna 1 sayfa haber olarak gosterıldı sımdı soruyoruum hırsız öldü paralar kurtarıkldı o guvenllık kameraları o an degılde ne zaman calısacaktı pekıııı asıl suclu benma neden dersenız ya yakalanamadan kacsaydı hırsız kameralarda yılbası programımı ızlenecektı yazık yazık hıc boı ısı tam yapmıyoruz