18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Adım adım şampiyonluğa

Birinci Süper Futbol Ligi'nde Fenerbahçe, 2003-2004 sezonu şampiyonluğunu garantiledi.

31 gol atılan ligin bu haftasında lider Fenerbahçe, deplasmanda Denizlispor'u 4-0'lık skorla geçerek puanını 76'ya çıkardı. Şampiyonluk yarışı yapan diğer ekip olan 2. sıradaki Trabzonspor ise sahasında Galatasaray'a 4-2 yenilince, 71 puanda kaldı ve bu sezonu 2. sırada tamamladı.

2 sezon aradan sonra yeniden şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, böylece ligdeki 15. şampiyonluğuna ulaşarak formasına 3. yıldızı takmaya da hak kazandı.

Sezona teknik direktör Christoph Daum yönetiminde başlayan Fenerbahçe, yeni bir ekiple değişim sürecinde istikrarlı bir grafik yakalayamadı.

Sarı-lacivertliler ilk yarıda bekleneni veremezken devreyi bir maç eksiği ile lider Beşiktaş’ın 11 puan arkasında tamamladı.

Fenerbahça sezona kendi sahasında aldığı İstanbulspor mağlubiyetiyle başladı. 3-0’lık mağlubiyet gelecek haftalara eksikleri görme açısından olumlu yansıdı. Art arda oynadığı 9 maçta sadece Bursaspor ve Galatasaray’la berabere kalan sarı-lacivertliler diğer 7 maçı kazandı.

Bu iyi performansa karşın Fenerbahçe kadroyu tam olarak oturtamamış, özellikle kanatlarda ve orta sahada problem yaşamaya devam ediyordu. Alınan galibiyetler ise bu açıkları çok fazla su yüzüne çıkartmadı. Eksikliklerin farkından olan Daum’un ise devre arasını beklemekten başka çaresi yoktu.

Ligde kalma mücadelesi veren 4 takımdan 3'ü, Akçaabat Sebatspor, Bursaspor ve İstanbulspor maçlarını kazanırken, Çaykur Rizespor ise 33. hafta maçını yitirince tehlikeli bölgeden kurtulamadı ve ligden düşecek son takımın belirlenmesi 34. haftaya kaldı.

33. haftada tam 7 maçı deplasman takımları kazanırken, evsahibi ekiplerin kazandığı maç sayısı 2'de kaldı.

Gol krallığı yarışmasında, 25 golle Zafer Biryol ilk sırada yer alırken, bu futbolcuyu 23 golle Fenerbahçeli Van Hooijdonk, 20 golle Samsunsporlu Serkan Aykut, 19 golle Fenerbahçeli Tuncay ve 16 golle Gençlerbirliği'nden Youla izliyor.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 22:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?