25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Adıyaman Üniversitesi'ne şok baskın

Adıyaman polisi, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle Adıyaman Üniversitesi'ne şafak operasyonu düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri Daire Başkanları'na ihaleye fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri, Adıyaman Üniversitesi'ne şafak operasyonu düzenledi. Adıyaman Üniversitesi rektör yardımcılarından bazıları, Genel Sekreter ve Yapı İşleri Daire Başkan Vekili başta olmak üzere çok sayıda kişinin evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Evlerinden alınan kişiler, polis nezaretinde Rektörlük binasına getirildi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün il dışında olduğu öğrenilirken, ifadesine başvurulup vurulmayacağı bilinmiyor.

Çok sayıda polis ekibi sabah saat 05.00 civarında rektörlük binasına gelerek aramalara başladı. Mesai başladığında rektörlük binasına gelen çalışanlar, karşılarında polis ekiplerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Polis ekiplerinin koridorları tutarak, personelleri odalardan çıkartılmadığı öğrenilirken, operasyonu görüntülemek isteyen basın mensuplarıyla tartışan güvenlik görevlilileri, kameralara müdahale etti. Yapılan aramalarda, çok sayıda evrak ve bilgisayarlara el koydu.

Operasyon kapsamında Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri ve Yapı İşleri Daire Başkan Vekili Gökhan Büyük başta olmak üzere yapı İşleri Dairesi'nde görevli olan çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Operasyonla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 12:00:30
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 12:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İDRİS OKAN IP: 88.231.210.xxx Tarih : 25.11.2010 17:16:25

böyle bir baskın kaçınılmazdı zaten. bir üniversiteye bu kadar çok para verilince ne yapacaklarını şaşırdılar. bir binanın onarımı için 10 milyon TL harcanıyo ama bina hala çürük ve çevre düzenlemesi için 3 milyon TL harçanıyo ama ortada çevre düzenlemesinden eser yok. bir bina 3 ayda iki kez farklı firmalar tarafından boyanılması da cabası. herkes kendi cebini düşünürse olacağı bu. Türk milletini vermiş olduğu vergiler bu şekilde harcanıyor işte. ben ve türk milleti hakkımızı helal etmiyoruz.