23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Af Örgütü’nden yeni TCK’ya eleştiri

Ankara - Uluslararası Af Örgütü, yeni Türk Ceza Kanunu ile ilgili kaygılara katıldığını açıklayarak, bu alanda uluslararası standartlara uyulmasını istedi.

Örgütten yapılan açıklamada, son günlerde Türkiye’deki basın örgütlerinin yeni yasayla ilgili eleştirileri değerlendirilerek, "Uluslararası Af Örgütü bu kaygılara katılmaktadır ve hükümetin Türkiye yasalarını uluslararası insan hakları hukuku ve ifade özgürlüğüyle ilgili standartlarla uyumlu hale getirmesini talep etmektedir" denildi.

Yeni TCK’nın, başta cinsiyet ayrımcılığı içeren maddelerin kaldırılması gibi birçok olumlu değişikliği barındırmasına karşın, halen temel haklarla ilgili çeşitli kısıtlamalar içerdiği öne sürülen açıklamada, "İfade özgürlüğüyle ilgili uluslararası standartları ihlal eden bazı maddelerin eski yasadan olduğu gibi taşındığı ve temel haklar üzerinde yeni kısıtlamalar getiren yeni maddeler eklendiği" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, yeni yasayla zaman aşımı süresi uzatılmış olsa da işkenceyle suçlanan kişilerin davalarında zaman aşımının hala geçerli olmasının rahatsızlık yarattığı, işkence suçları için zaman aşımı olmaması gerektiği savunuldu.

AA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 18:44:44
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 00:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?