19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Afgan kadını şimdi olimpiyatlara hazırlanıyor

Uzun süren Rus işgali, iç savaş ve Taliban yönetimi yüzünden olimpiyatlara katılamayan Afgan Milli Olimpiyat Takımı, 2004 Atina Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Afgan Milli Olimpiyat Komitesi’nin Norveç ve Danimarkalı üyeleri, takımlarının olimpiyatlarda başarılı olabilmesi için dünya ülkelerine destek çağrısında bulundu.

Afganistan Olimpiyat Komitesi’nin Norveçli üyesi olan ve Afgan Judo Takımı’nı olimpiyatlara hazırlayan Alfdedo Chinchilla, amacının bayan sporcuları eğiterek başarı kazanmak olduğunu söyledi.

Chinchilla, "Afganistan’a 3 ay önce geldim. Burada bayan sporcuları olimpiyatlara hazırlıyoruz. 2 judocumuz olimpiyatlara katılacak. Bunun için de çok çalışıyorlar. Biz de onları müsabakalara hazırlıyoruz ’’dedi.

Eşi Maria ile birlikte Afgan bayan sporcuları olimpiyatlara hazırlayan Chinchilla, müsabakalar sonunda madalya beklediğini ifade etti.

Afgan Milli Olimpiyat Komitesi’nin Afgan üyesi Nima Süratgar ise, olimpiyatlarda başarılı olmak istediklerini bildirerek, Afgan hükümetinden bayan sporculara destek olmasını istedi.
Olimpiyatlara katılacak Afgan bayan judocu Tayyibe Celali de, ’’Amacımız Afganistan için başarı kazanmak. Norveçli hocamız bizi olimpiyatlara iyi hazırlıyor’’ diye konuştu.

Olimpiyat komitesinin Danimarkalı üyesi Susanne Blomqvist, Afganistan’daki çalışma koşullarının bayanlar için zor olduğuna dikkat çekerek, "Dünya ülkeleri Afganistanlı sporculara destek olmalı" şeklinde konuştu.

KABİL-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 15:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?