17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Afganistan 'ATM' ile tanıştı

 Çünkü halen Farsça rakamların kullanıldığı ve halkın yüzde 80'inin okuma yazma bilmediği Afganistan'da, ATM'ler Latin harfleri ve rakamları ile bezeli bulunuyor. Para çekmek isteyen Afgan mudi, önce Latin rakamlarını öğrenip sonra parasını çekebilecek.
Standard Chartered Bankası'nın dünya çapında bir banka olduğunu söyleyen yetkililer, "Bankamız bundan böyle Afgan vatandaşına hizmet edecek. Afgan vatandaşları; ABD doları, euro ve paundlarını Afgan para birimi Afgani karşılığında alıp satabilir. Bankanın en önemli unsuru otomatik para çekme makinasıdır. Otomatik para çekme sistemi, Afganistan'da ilk bankamız tarafından kuruldu. Buradan para yatıran bir mudi, dünyanın herhangi bir ülkesinden nakit çekebilir. Standard Chartered'in dünyanın 50 ülkesinde şubeleri var. Diğer bankaların da burada şube açmasını istiyorum" dedi.
Banka etrafında alınan güvenlik tedbirleri ise dikkatlerden kaçmıyor. Yüksek duvarlı bir binanın içerisinde bulunan banka şubesine giriş ve çıkışlar, Afganlı güvenlik birimleri tarafından sağlanıyor.
ORAL CAFER ESER - KABİL (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:21
Güncelleme :21 Ocak 2004 Çarşamba 11:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?