19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Afganistan´da kaçırılan Türk mühendis öldürüldü

Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Bülent Tulun, Afganistan’da Eyüp Örel adında bir Türk mühendisin öldürüldüğünü açıkladı.

Büyükelçi Tulun, Afganistan İçişleri Bakanlığı’nın kendisine verdiği bilgiye göre, Türk mühendisin cesedinin bulunduğunu kaydetti.

Öldürülen mühendisin Afganistan’da yol inşaatına yeni başlamış bir şirkette çalıştığını belirten Büyükelçi Tulun, mühendisle birlikte bulunan tercüman ve şoförün ise serbest bırakıldığı bilgisinin geldiğini bildirdi.

Afganistan’da kaçırılan Türk mühendisin öldürüldüğü bildirildi.

Görgü tanıkları, Türk mühendisin cesedinin bulunduğunu söylediler.

Afganistan’ın doğusunda çevirmeniyle birlikte kaçırılan Türk mühendisin adının Muhammed Eyüp olduğu bildirilmişti.

Yetkililer, yol inşaatı projesinde görevli mühendis ve 2 Afganı kaçıranların, Taliban militanları ya da aşırı dinci başka bir grup olabileceğini belirtmişlerdi.

DÜN KAÇIRILMIŞTI

Afganistan’ın doğusunda bir Türk mühendisinin kaçırıldığı açıklandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Birimi Başkanı Abdülcelil Cunbeş, yaptığı açıklamada, "doğudaki Kunar eyaletinde bir Türk mühendisinin kaçırıldığını doğrulayabilirim" dedi.

Türk mühendisin adının Muhammed Eyüp olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele bölümü şefi, beraberindeki Afgan şoför ve çevirmeniyle birlikte kaçırılan Türk mühendisin isminin Muhammed Eyüp olduğunu söyledi.

Yetkililer, yol inşaatı projesinde görevli mühendis ve iki Afganı kaçıranların, Taliban militanları ya da aşırı dinci başka bir grup olabileceğini belirttiler.

Kunar eyaleti polis şefi yardımcısı ise Gülbeddin Hikmetyar’ın lideri olduğu Hizbul İslam hareketinden ayrılan, şu anda Taliban müttefiki olan küçük bir gruptan şüphelendiklerini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 00:44:11
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 12:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?