17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Afyonlu talihli sabıkalı çıktı!

Eskişehir’den aldığı biletle, Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesinin talihlilerinden olan Necmi Yıldırım’ın borç batağında olduğu ve bazı suçlardan dolayı cezaevine girip çıktığı ortaya çıktı. Eskişehir Ziraat Bankası Bölge Müdürü Kenan Bozkurt ve Emirdağ Şube Müdürü Akın Taştekin’e, ikramiyesini Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nden almak için vekalet veren Yıldırım, Emirdağ İlçesi’nde akşama kadar bazı gazetecilerle adeta köşe kapmaca oynadı.

İlçedeki Ziraat Bankası önünde bulunan küçük bir kulübede otobüs işletmeciliği yapan ve İnkılap Mahallesi’nde lüks bir evde ikamet eden Afyonlu trilyonerin komşusu Hanım Şahbaz, Yıldırım’ın hiç kimseye zararı olmadığını söyledi. Şahbaz, "Allah işini rast getirsin. 2 oğlu 1 kızı olmak üzere 3 çocuğu var. Allah kalbine göre verdi. 10 yıllık komşumdur, bugüne kadar hiç kötülüğünü görmedim" dedi.

Necmi Yıldırım’ın yakın arkadaşı Hıdır Çalışkan ise, "Beraber kahvehanede oturuyorduk. Necmi’ye ’Para sana çıktı’ dedim ama inanmadı. Bilet onun elindeydi. İlk tepkisi çok şaşırmak oldu. Bu para kime çıksa şaşırırdı" diye konuştu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan talihli Necmi Yıldırım, acı günlerin artık geride kaldığını söyledi. 2003 yılında çok sıkıntılar çektiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"İflas ettim, cezaevinde yattım ve borçlandım. 2003 yılında 2 düğün yaptım. Ama eşim dostum sayesinde bu zor günleri atlattım. 2004 yılı hem benim için hem de bazı eş dostlarım için iyi başladı. 20 tane bilet almıştım. Çıkan parayı hayırlı işlerde kullanmayı istiyorum. İyi bir işletme kurup, ailesine bakacak olan insanları çalıştırmak istiyorum. İlçede kalacağım. Çünkü burası doğduğum ve büyüdüğüm yer. Emirdağ’ı ve çevremi seviyorum."

AFYON
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 00:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?