23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ağar: Irak’tan yükselen küstah seslere mukabele edilmeli

Ankara - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’yi Irak denkleminin dışında bıraktığını savunduğu iktidarı, "bölgeden yükselen küstah seslere karşı derhal mukabeleye" çağırdı.

Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin uyarılarına rağmen Irak’tan küstah sesler yükselmeye devam ettiğini bildirdi.

Kerkük’te etnik hakimiyet kurmak isteyenlerin göçü teşvik ettiğini, demokratik olmayan bu seçimi kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Ağar, şunları kaydetti:

"İşgal güçlerine karşı seslerini çıkartmayanlar, (Türkiye Irak’a ve Kerkük’e karışmasın, aksi takdirde kimi fanatikler de Diyarbakır, Van gibi şehirler için hak iddia edebilir) diyebiliyorlar.

Amerika’nın gölgesinde Türkiye’ye böylesine dil uzatılmasının baş sorumlusu hiç şüphesiz bu iktidardır. Çünkü bu iktidar Türkiye’yi Irak denkleminin dışında bırakmıştır.

Etnik ayrımcılar cüretlerini artırırken, vatandaşlarımız katledilirken, bu iktidarın Amerika’yı yardıma çağırmaktan başka hiçbir politikası olmamıştır.

Aymaz ve vurdumduymaz iktidarın Başbakanı, dün Irak’ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilirken il kongrelerini geziyordu. Başbakan bugün de Kerkük’e el konulmaya çalışılırken İstanbul’da açılışlar yapıyor, kurdelalar kesiyor.

Manevi coğrafyamız ateş ve işgal altındayken iktidarın günlük siyasetle uğraşması utanç vericidir.

Tarihin böylesine kritik anlarında ilgisizlik, ciddiyetsizlik ve ihmal, ihanete kadar gidecek bir yolun başlangıcı olabilir.

Irak’a yaklaşımda temel hareket noktamızın, etnik temeli reddeden, birlik ve dayanışmayı esas alan Cumhuriyet felsefesi olması gerekir. Bu iktidarın görevi Irak’ta etnik kışkırtıcılık üzerinden çıkar sağlama politikalarına son vermek, bölge Kürtleriyle diyalog kurmak, hakka hukuka saygılı bir ortamı temin etmek olmalıydı."

Dün bu coğrafyada terörü durduran Türkiye’nin, bugün de bölgedeki karmaşaya son verecek gücü, birikimi, bağları olduğunu belirten Ağar, açıklamasında şu görüşleri savundu:

"Oysa Cumhuriyetin temel değerlerinden uzak, öngörüsüz, vizyonsuz bu iktidar, kendisine tek rol olarak Amerika’ya şartsız itaati seçmiştir.

Irak’ta birilerinin gösterdiği cüretkarlık ve gözü karalık ölçüsünde olsun davranamayan ve Türkiye’nin çıkarlarını koruyamayan bir iktidarın o koltukta oturmaya hakkı olamaz. İktidarı bölgeden yükselen küstah seslere karşı derhal mukabeleye çağırıyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 18:01:38
Güncelleme :31 Ocak 2005 Pazartesi 00:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?