18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ağar: Milletin öfkesi sandıkta patlayacak

Ankara - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Milletin çektiği çileler, akıttığı gözyaşları içine doğrudur. Ama milletin bu öfke birikiminin patlayacağı yer sandıktır" dedi.

Adalet Partisi’nin (AP) 44. kuruluş yıldönümü nedeniyle, DYP Genel Merkezi’nde düzenlenen törende, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir süre önce istifa eden Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı da DYP’ye katıldı.

DYP Başkanlık Divanı üyeleri, GİK üyeleri, milletvekilleri, eski bakan ve milletvekilleri ile parti çalışanlarının katıldığı törende konuşan DYP Genel Başkanı Ağar, Demokrat Parti’nin, (DP) "devleti mülk, milleti kul zanneden zihniyete karşı Türk siyaset tarihinin en mübarek, en demokratik isyanının adı" olduğunu savundu.

Tepeden inme toplum mühendisliğiyle, millete nizam vereceklerini zannedenlerin, AP’nin 44 yıl evvel kuruluşuyla milletin şamarını yine suratlarında hissettiğini ifade eden Ağar, DP ve AP’nin yaralara derman olmayı kendilerine hayat felsefesi edindiğini söyledi. "Adının başına adalet ve kalkınmayı koyanların" Türkiye’yi her alanda gerilettiğini savunan Ağar, milletin sağduyusunun harekete geçmeye başladığını kaydetti. Ağar, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisini sadece dış telkinlere bağlı olarak çaresizliğe ve kımıldamazlığa mahkum edenler, milletin çiftçisini, köylüsünü, esnafını, memurunu, emeklisini açlığa, yoksulluğa mahkum edenler, dev gibi milleti, memleketi saran işsizlik dalgasının karşısında kımıldayamayanlar ve büyükşehirler başta olmak üzere her tarafı güvensizlik, huzursuzluk kaynağı haline getirenler, Türkiye’yi dış politikada muhteşem imkanları görmeksizin eli kolu bağlı etrafındaki oldu bittilere boyun eğmek durumunda bırakanlar, milletin emanetine layıkıyla sahip olamamışlardır. 3-5 çıkar çevresinin emellerine hizmet ile Türkiye’de milletin iktidarının sahibi olamazsınız. Milletin çektiği çileler, akıttığı gözyaşları içine doğrudur. Ama milletin bu öfke birikiminin patlayacağı yer vardır; sandıktır."

AKP’den istifa eden Balandı, DYP’ye katıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir süre önce istifa eden Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı DYP’ye katıldı. Konuşmalardan sonra Ağar, Balandı’ya parti rozeti taktı.

30 ARALIK’TA İSTİFA ETMİŞTİ

Balandı, 30 aralık 2004’te AKP’den istifa ettiğini açıklamıştı.
Balandı, istifasına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, 28 aralık tarihinde istifa dilekçesini ’hiyerarşik düzene’ uygun olarak AK Parti TBMM Grup Yönetimi’ne verdiğini, ancak bunun Meclis Başkanlığı’na iletilmediğini ifade etmişti.
Bu nedenle dilekçesini bu kez de TBMM Başkanlığı’na sunduğunu kaydeden Balandı, ’’önceki istifa dilekçem de şimdiki de resmidir’’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Balandı’nın istifası başı çekti

AKP Afyon teşkilatındaki kriz, ikinci istifayı da getirmiş, Reyhan Balandı’nın suçladığı isimlerden İl Başkanı Burhanettin Çoban da 31 aralık 2004’te istifa etmişti.
Balandı ve Çoban’ın istifasıyla AKP’nin milletvekili sayısı 366’ya düşmüştü.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:32:15
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 16:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?