23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ağar da erken seçim istedi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, YSK Başkanı Tufan Algan’ın açıklamalarını “sürcü lisan” olarak kabul etmek istediklerini söyledi. Ağar, DEHAP oylarının iptal sonrasında AKP’nin erken seçime gidebileceği ile ilgili iddialara rest çekerek, “Biriçde bir tabir vardır, kontr, sürkontr. Biz seçimden kaçmayız. Seçim bizim en sevdiğimiz iştir” dedi.
     
     Ağar, DYP Başkanlık Divanı toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, toplantıda Yargıtay’ta görüşülecek DEHAP davası ile ilgili “hukuki çerçeveyi” de görüştüklerini belirtti. Devam eden hukuki bir süreç bulunduğunu belirten Ağar, bu nedenle “dikkatli” davranmaya çalıştıklarını söyledi.
     Ağar, DYP’nin hukukunu korumak konusunda üzerlerine düşeni yerine getirmekten bir an geri durmayacaklarını söylerken, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan’ın açıklamalarını isim vermeden, şöyle eleştirdi;
     
     “Bizim bu derece dikkatli olduğumuz süreçte sorumlu makamda olan kişiler daha mesele kendi önlerine gelmeden hukuk tabiri ile ihsas-ı reyde bulunmuş olmalarını biz sürçü lisan olarak kabul etmek istiyoruz. Aksi takdirde daha ağır tepkilerimizin olacağından hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. Sonuç olarak Türkiye bir hukuk devletidir, kurulları var, kanunları var, kaideleri var, teammüller var, geçmiş uygulamalar var, kamu vicdanı var.
     
     Bütün bu çerçevenin hepsi yerli yerine oturtulur. Biz sabırla ve dikkatle Yargıtay kararının ne olacağını görmek istiyoruz. Hukukçu kimliği ve kişiliği bulunanlar dosya kendi önlerine gelmeden konuyla ilgili olarak hukuku referans almaksızın siyasi yorum yapmaları pek rastlanmış olan uygulama şekillerinden değildir.”
     
     Ağır tepkilerinin ne olacağı sorusuna, “Günü geldiğinde görürsünüz” karşılığını veren Ağar, Siirt seçimlerine yönelik görüşünün sorulması üzerine “Siirt seçimleri bizim meselemiz değildir, olup bitmiştir. YSK o seçimlere ilişkin yenileme kararı vermiştir, konu kapanmıştır o gün itibari ile. Şimdi önünde yeni bir konu vardır, herhalde bu konuda geçmiş uygulamalar, ilke kararları ve Türkiye’de varolan hukuk çerçevesi içinde yeniden incelemek mecburiyetinde olacaktır. Ama bütün bunların olabilmesi için Yargıtay’da sonuçlanacak hukuki süreci bekliyoruz biz” dedi.
     
     Ağar, DYP’nin Meclis’te olmayışının eksikliğinin toplumun her kesiminde hissedildiğini, toplumun tüm kesimlerinden destek aldıklarını söyledi. Emin Şirin’in AKP’den istifası ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger’in farklı açıklamaları bulunduğu anımsatılıp “Farklı sesler AKP içinde büyür mü” sorusunu Ağar, başka partilerin iç meselesinin kendilerini ilgilendirmediğini belirterek yanıt vermedi.
     REST
     “YSK DEHAP’ın oylarını iptal edip 66 milletvekili olursa Başbakan seçime gidebileceklerini söylüyor” diye sorulması üzerine Ağar, şöyle konuştu:
     
     “Biriçde bir tabir vardır, kontr sürkontr. Biz seçimden kaçmayız hiçbir zaman. Seçim bizim en sevdiğimiz iştir. Biz milli iradeyi seçim yoluyla devlet ve siyaset hayatına taşımız olan bir partiyiz. Bizim için seçim demokrasinin en mukaddes aracıdır. Millete her zaman gideriz, koşa koşa da gideriz. Seçimle korkutacaklarını sananlar çok yanılıyorlar.”
     
     Ağar, “Seçimde farklı bir tablo çıkar mı” sorusunu ise “Hiç şüpheniz olmasın” diye yanıtladı. Ağar, Algan’ın “Koas doğar” açıklamasının anımsatılması üzerine, “Ben bugüne kadar hiçbir yargı mensubunda, kararlarında filan böyle bir yorum görmedim. Herhalde eş dost sohbetinde söylemiş. Kaos olup olmaması, başkalarının düşünmesi lazım. Hukuku referans alarak sonuca gittiğiniz zaman hukuksuzluğun getireceği kaosu ne yapacağız” sorusu ile karşılık verdi.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2003 Çarşamba 09:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?