17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ağar'dan hükümete imam hatip desteği

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İmam Hatip lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerindeki eşitsizliğin ortadan kaldırılması girişimlerine destek vereceklerini açıkladı.

Ağar, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Burada mesele, bir adaletsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesidir. Halkın, çocuklarının istikbali için gönderdikleri okullarda önlerinin kapanmasının eşitlikçi olmayan bir çizgi olduğunu görüyoruz. Biz DYP olarak İmam-Hatiplerle ilgili siyaset kaynaklı ayrımcılığı şiddetle reddederiz. Onlar Cumhuriyet'in okullarıdır. O okulların müfredatı, devletin her kesimi tarafından kontrol altında tutulmaktadır ve denetlenmektedir" dedi.

Ağar, Irak'ta Iraklı erkek ve kadınlara reva görülenlerin insanlık ayıbı olduğunu söyledi. Ağar, faillerin Miloşeviç gibi uluslararası mahkemelerde yargılanmaları gerektiğini kaydetti.

Ağar, ABD Başkanı ve İngiltere Başbakanı'nın olayların üzerine gidip açığa çıkarma sorumluluğu bulunduğunu belirterek, "Yoksa ABD Başkanı'nın (böyle davranın) diye bir talimat vereceği insanın aklından geçmez" diye konuştu.
ANKARA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2004 Çarşamba 15:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?