17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ağar'dan Unakıtan'a: Milleti tehdit etme

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Eğer bizim adayımızı seçerseniz, beni memnun edersiniz, Başbakan'ı da memnun edersiniz" şeklindeki sözlerini eleştirerek, "Milleti tehdit mi ediyorsun? Bu millet tehditlere karşı direnerek demokrasiyi getirdi. Kimi tehdit ediyorsun? Babanızın parasını mı dağıtıyorsunuz?" dedi.

Seçim programı çerçevesinde Bilecik'teki vatandaşlarla bir araya gelen Ağar, Şeyh Edebali Camii'nde partililerle Cuma namazı kıldı.

Türkiye'ye demokrasinin Demokrat Parti (DP) ile geldiğini anlatan Ağar, partilerinin hayallerine bile yaklaşamayanların kötü birer taklit olarak ortaya çıktıklarını dile getirdi.

DP ve Adalet Partisi (AP) iktidarlarında herkesin inancını özgürce yaşadığını anlatan Ağar, Türkiye'de siyasetin önünü açtıklarını söyledi.

Esnaf ve memurun halinin perişan olduğunu öne süren Ağar, hükümetin emeklilere yaptığı 10-15 milyon liralık ücret artışını büyük bir zam gibi lanse ettiğini, sendikaların taleplerinin ciddiye alınmadığını savundu.

Ağar, "Biz, sizin sindirdiğiniz işadamlarından değiliz. Medyayı sindirdiniz, bürokrasiyi sindirdiniz. Ama benim adım Mehmet Ağar, ben Allah'tan başka kimseden korkmam" diye konuştu.

Hükümetten hesap sorulmasını isteyen Ağar, "Türkiye'nin menfaatlerini, onurunu koruyamıyorsun. Askerin başına çuval geçirdiler, sen neredeydin? Millet seni oraya niye getirdi? Bu gidiş iyi değildir. Bu gidiş Türkiye'yi sıkıntıya sokar" dedi.

BİLECİK-AA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 14:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?