22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ağca nişanlandı

Papa suikastinin ve Abdi İpekçi cinayetinin sanığı Mehmet Ali Ağca, Kartal Cezaevi’nde Ortadoğu Gazetesi yazarı 30 yaşındaki Rabia Özden Kazan ile evlenmeye hazırlanıyor.

47 yaşındaki Ağca, 1 yıl önce nişanlandığı Rabia Özden Kazan’ı, gazetedeki köşesinde bulunan fotoğrafından görüp beğenmiş. Ortak bir tanıdıkları Ağca’nın önce mektup yazıp tanıştığı Rabia Özden Kazan’ı daha sonra cezaevine davet ettiğini söyledi. Ağca, cezaevi ziyaretinin ardından bir aile büyüğünü Ortadoğu Gazetesi’ne gönderip Rabia Özden Kazan’ı resmen istetti. Bir yıl önce Mehmet Ali Ağca ve Rabia Özden Kazan cezaevinde sade bir törenle yüzük takarak nişanlandılar.

Rabia Özden Kazan savcılıktan aldığı özel izinle dün Ağca’yı cezaevinde ziyaret etti. Saat 14.45 sıralarında cezaevine gelen Kazan, nizamiye kapısında jandarmanın güvenlik aramasından geçirildikten sonra Ağca’yla kapalı görüş yaptı. Yaklaşık 1 saat 45 dakika Ağca’yla görüşen Kazan, cezaevinden çıkarken gazetecilerin sorusunu yanıtlamadı.

Beyaz başörtü takan, beyaz pantolon ve diz kapaklarının altına kadar yine beyaz bir tunik giyen Kazan’ın yüzündeki makyaj da dikkat çekti. Cezaevinden hızlı adımlarla çıkan Kazan, şoförünün kullandığı metalik gri renkli Chevrolet marka otomobiliyle cezaevinden ayrıldı. Cezaevi yetkilileri Kazan’ın dün yaptığı görüşün ilk olmadığını, bayram ve özel günlerde yapılan açık görüşlerde de Ağca’yı görmeye geldiğini ve mektup yazdığını belirttiler.

Nikáhın çok yakında olduğunu bildiren ortak yakınları ise gelin adayı hakkında şunları söyledi:

‘Rabia lise mezunu ve gazeteciliğe de 25 yaşında Ortadoğu Gazetesi’nde başladı. 5 yıldır Ortadoğu Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor. Ağırlıklı olarak siyaset yazıyor. İslami eserler üzerine de araştırmaları var.’

Ağca seneye çıkıyor

Papa’ya suikast girişiminden 19 yıl İtalya’da cezaevinde yatan Ağca, 2000’de Türkiye’ye getirildi. Ağca’nın avukatı Doğan Yıldırım, Kasım 2004’te, müvekkiline İpekçi cinayetinden verilen müebbet ağır hapis cezası ile gasp suçundan verilen 36 yıl ağır hapis cezasının birleştirilerek tahliyesi konusunda mahkemeye başvuşmuştu. Mahkeme, Ağca’nın infazı dolmadığı için, bu talebi kabul etmemişti. Avukat Doğan, Ağca’nın gasp suçundan çarptırıldığı toplam 36 yıl ağır hapis cezası, infaz indirimiyle 7 yıl 2 aya düşürüldüğünü müvekkilinin en geç 11 Ocak 2006’da tahliye edileceğini açıklamıştı.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 13:24:53
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 13:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?