27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ağır suça komik ceza

Kartonpiyer duvarda asılı Galatasaray posterine ateş ederek, duvarın arkasında oturan 33 yaşındaki Hüseyin Gökhan Kaygusuz’un ölümüne neden olan oto galerici ile bu kişiye silah satan emekli emniyet müdürünün yargılandığı davada gerekçeli karar açıklandı.

Dernek lokalinde silah satışı

Eryaman’da 8 Temmuz 2007’de meydana gelen olayda, dernek kıraathanesi işleten Hüseyin Gökhan Kaygusuz, emekli Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Özcan yanında getirdiği 4 ayrı çap ve markada tabancayı, derneğin kartonpiyerle ayrılan idari bölümünde oto galerici Mehmet Ergezer’e satmaya çalıştı. Bu sırada, Özcan’ın CZ 75 marka 9 mm çapındaki beylik tabancasını kartonpiyer duvarda asılı Galatasaray posterine doğru ateşlemesini istemesi üzerine, ateş eden Ergezer’in silahından çıkan kurşunlar, duvarın arkasında oturan Kaygusuz’a isabet ederek, ölümüne neden oldu. Emekli emniyet müdürü savcılığın talimatıyla adliyeye getirilmeden serbest bırakılırken, Ergezer ise tutuklanmasından 28 gün sonra tahliye edilmişti. Sincan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan sanıklar, “taksirle” (kaza sonucu) ölüme neden olmaktan 3,5 ve 4,5 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

Sincan 2. Asliye Ceza Mahkemesinin kararının ardından Kaygusuz’un ailesi kararı temyiz etti. Dilekçede, sanıkların olayı taksirle değil “kasdi” olarak işlediği belirtilerek, “Eğer silahlanmanın ve maganda kurşunlarının önüne geçmek istiyorsak, öncelikle cezaların caydırıcı olmasını sağlamalıyız” denildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:23:29
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 11:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?