18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ağır vasıta sürücülerine 1 gün zorunlu tatil uygulaması başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre yeni yapılan değişikliğe göre TIR gibi ağır vasıta sürücüleri, bundan sonra bir gün mecburi tatil yapacak.

Yeni çıkan Trafik Yönetmeliği’nde araç kullanma sürelerine uyma mecburiyeti ve denetleme esasları ile yönetmeliğin 98. maddesinde değişiklik tasarısı hazırlandı. Karayollarında yaşanan kamyon, TIR ve otobüs kazalarını en aza indirmek amacıyla hazırlanan tasarıya göre, ağır vasıta şoförleri en az 6 günlük araç kullanma süresinden sonra mutlaka 1 gün haftalık tatil yapacak. Ayrıca 24 saat içinde en fazla 9 saat araç kullanabilecek olan şoförler, aralıksız olarak ise 4.5 saatten fazla direksiyon başında olmayacaklar.

Uluslararası yolcu taşımacılığında ise sürücüler 12 gün araç kullanabilecek, ancak bu sürenin sonunda 2 günlük haftalık tatil yapacaklar. İki hafta içinde toplam araç kullanma süresi 90 saati aşmayacak. Sürücülere araçların takoğraf kayıtlarını bir yıl saklamak zorunluluğu getirilirken kayıtlar ya işyerlerinde yada araçlarda saklanacak. Şirketlerin, sürücülerini organize edip etmedikleri kontrol edilecek.

Bu arada, uygulama ilk olarak Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nde yürürlüğe kondu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 21:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?