18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ağzına biber sürülecek sözler!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında AKP’ye yönelik olarak sarf ettiği “İstanbul Hükümeti” sözlerine sert çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun son dönemde çirkin benzetmelerle gündeme geldiğini ifade eden Arınç, “Bu bir siyasetçi üslubu değildir. Sayın Dışişleri Bakanı’na söylediği, bir çocuk bile söylese ağzına biber sürülecek sözler, bugün bir anamuhalefet partisi lideri tarafından konuşulabiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Meclis’in toplantıya çağrılmasından da önce bir anamuhalefet liderinin ağırlığını, vakarını ve üslubunu taşımalıdır” diye konuştu.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin TBMM'yi toplantıya çağırmasını eleştirerek, CHP'nin TBMM'de söyleyeceği sözleri söyleyeceği bir çok platform olduğunu belirtti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan bugüne kadar terörün önlenmesi konusunda bir önlem paketi, bir çare veya bir tedbir gelmediğini savunan Arınç,"Sadece, "Terör sorunu var, konuşalım" diyorlar. Meclis'te bu konuda genel görüşmeler yapıldı. Tutanaklara bakınız hiçbir CHP sözcüsü somut öneriler getirmedi. İktidarı yıpratmak için bir fırsat olarak bildiler. Bu toplantıyı da böyle bir fırsat olarak kullanmak istiyorlar" diye konuştu.

"Ne söyler merak ediyoruz?"

Sağduyunun, 1 Ekim'de TBMM'nin açılması sonrası başlayacak yasama döneminde her şeyin rahatlıkla konuşulabileceği bir ortamı getireceğini savunan Arınç, CHP'nin geçtiğimiz yasama döneminde terör, Türkiye'nin geleceği, Suriye'de yaşananlar gibi kritik konularda herhangi bir somut öneri sunamadığını iddia etti. "Bugün Meclis'in olağan üstü toplanması halinde bile CHP sözcülerinin ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun hiçbir somut öneri getirmeyeceklerini biliyoruz" diyen Arınç, terörün çözümü için başlayan diyalog sürecinde sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye randevu verdiğini fakat bu görüşmede de CHP'den kendilerine somut bir öneri sunulmadığını anlattı. Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebine MHP'den olumsuz yanıt geldiğini, CHP'nin BDP ile görüşmeyi ise kendisinin tercih etmediğini ifade eden Arınç, Erdoğan'ın diğer partiler olumsuz yanıt verse bile CHP'nin önerilerini dinlemek istediğini fakat buna da CHP tarafından yanıt gelmediğini anlattı. Arınç, "Diğer partilerden cevap alamıyor, AK Parti'nin önerisine cevap veremiyor. Merak ediyorum Sayın Kılıçdaroğlu TBMM'de ne söyleyecektir? Son Kurultay'da bu konuda bir cümle bile sarf etmeyen bir insan, bugün fazladan Genelkurul'da ne söyleyecek merak ediyoruz. Konuşursa da dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Çocuk söylese ağzına biber sürülür"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında AKP'ye yönelik olarak yaptığı "İstanbul Hükümeti" benzetmesini de değerlendiren Arınç, bunun çirkin bir benzetme olduğunu öne sürdü ve şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından son zamanda çirkin kelimeler ve yakıştırmalar çokça konuşulmaya başlandı. Bu bir siyasetçi üslubu değildir. Sayın Dışişleri Bakanı'na söylediği, bir çocuk bile söylese ağzına biber sürülecek sözler, bugün bir anamuhalefet partisi lideri tarafından konuşulabiliyor. Bulduğu en önemli özdeyiş 'Sıçan geçer yol olur' özdeyişidir. Sayın Kılıçdaroğlu, Meclis'in toplantıya çağrılmasından da önce bir anamuhalefet liderinin ağırlığını, vakarını ve üslubunu taşımalıdır." 

anka
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2012 Salı 16:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?