19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ailem Projesi için pilot il hangisi?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den onay alan 'Ailem Projesi' kapsamında, evlenmeden önce çiftlere 10 günlük zorunlu eğitim verilecek

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den onay alan‘Ailem’ Projesi’ye evlenmeden önce çiftlere 10 günlük zorunlu eğitim verilecek. Pilot kent ise İzmir olacak

Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı’na girecek proje kapsamında AK Parti İzmir İl Kadın Kolları evlenmeden önce çiftlere 10 günlük zorunlu eğitim verilmesini önerdi.

İZMİR PİLOT İLİ OLACAK

‘Ailem’ Projesi’ni Ankara’ya giderek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e sunduklarını açıklayan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “Sayın bakanımız projeye çok olumlu baktı. Hatta İzmir’in pilot il olabileceğini söyledi. Projemizin yeni yasa tasarısında yer alacak olması bizi sevindirdi” dedi. İzmir’de hayata geçmesi planlanan 10 günlük zorunlu eğitimin detaylarını ise Kızılırmak, şöyle anlattı:

EĞİTİMDE NELER OLACAK?

“10 günlük zorunlu eğitimde uzman bir heyet evlenecek çiftleri gözlemleyecek, onlara çeşitli konularda seminerler verip bire bir görüşmelerde bulunacak. Bu amaçla kurulacak komisyonda psikolog, sosyolog, doktor, eğitmen, narkotik yetkilisi, akademisyen, müftülük yetkilisi gibi çeşitli temsilciler olacak. Komisyon üyeleri uzman oldukları konularla ilgili evlenecek çiftlere bilgi verecek, sorumlulukları hatırlatılacak. Uzmanlar çiftlerin evlenmeye hazır olup olmadığını gözlemleyecek, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olanlar ya da ruhsal sorunları olanlar ortaya çıkacak.

Habertürk
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 13:32:45
Güncelleme :9 Aralık 2011 Cuma 13:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 9.12.2011 14:09:23

Ailem projesi icin pilot bölge. Aile doktoru icin pilot bölge . Yav birakin bu bölge bölge islerini milleti bölmeyin Cikarin bir yasa Edirne'de de o Karstada o olsun. Herkez bir sey ögrensin Yanlislik varsa düzelsin güzellik varsa kalsin eksiklik varsa eklensin. Pilot pilot bölge Tarim bakanliginin isi olsun. Yeni mahsuleri o burada o surada denesin hangi pilot bölgede bir mahsul bir yil denensin o orada iyi ise tesvik verilsin hurra denilsin Mahsul ile insan yasalari ayrilsin. Siz böyle orada deme burada pilot bölge yapa yapoa ne olacak biz insaniz inmsan mahsulle insani karistrimanin anlami nedir? Yada biz sözümüz yine hatirlatildi biz deneme tahtasimiyiz!!!! Bizi pilot yapip havalara getirip ucurmayin Esas pilotlarida bu yarim islerle kizdirmayin.Benden söylemesi.Her hoca bildigini okur  okurda artik eski hocalar devri cok memleketlerde kapandi. Bakiniz Suriyeye bile ne diyoruz Kaddafi Saddam da hoca gibi idiler son oldular  türk filminin bitisindeki  NOS! yazisi gibi  gittiler.