27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AK Parti değişime hazırlanıyor

Erdoğan, AKP’nin 3. Olağan Kongresi’nin ardından yarın önce MKYK’yı ardından MYK’yı toplayacak

MKYK’da bazı üyelerin değişeceği yeni MYK belirlenirken, MYK toplantısında Ekim ayının Meclis takvimi ve “Demokratik Açılım” ile ilgili takvim belirlenecek.

MKYK ve MYK Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda MKYK’ya giren 17 üye arasından MYK’ya yeni üyelerin seçilmesi bekleniyor.

-MKYK’NIN GÜNDEMİ AÇILIMLAR VE SEÇİM-

Kongre’den sonra ilk kez toplanacak olan MKYK’da, bazı genel başkan yardımcılarının değişmesi bekleniyor. Yeni MYK üyelerinin belirleneceği toplantıda ayrıca Ermeni ve Demokratik açılımların da Meclis takvimi netleşecek.

-MYK’YA YENİ İSİMLER_

Başbakan Erdoğan yeni MYK üyelerini MKYK’ya yeni giren isimlere görev vereceği kaydediliyor. ANKA’nın AKP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ve Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu MYK’da görev alacak yeni isimler olacak.

Kınıklıoğlu’nun Egemen Bağış’tan boşalan Dışilişkiler başkanlığına, Hüseyin Çelik’in medya ilişkiler ya da Genel vekilliğine, Kapusuz’un teşkilat işleri başkanlığına getirilebileceği belirtiliyor.

-MECLİS TAKVİMİ: DEMOKRATİK AÇILIM 20-23 EKİM’DE

AKP’de yarın MKYK toplantısının ardından, akşam saatlerinde toplanacak olan MYK toplantısında ise Meclis takviminin ve açılımlarla ile ilgili takvimin belirleneceği kaydediliyor.

AKP’de “demokratik açılımla” ilgili Meclis takviminin 20 Ekim ile 23 Ekim tarihleri arasında yapılacağı dile getiriliyor.

Açılımla ilgili sürenin daha fazla uzatılmasını istemeyen Erdoğan’ın, bu tarihler arasında TBMM Genel Kurulu’nda açılımın açık oturumla anlatılması planlanıyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tasarının son şekli Pazartesi toplanacak Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak. Önümüzdeki hafta içinde tasarının Meclis’e havale edilmesi bekleniyor.

Tasarının ise Kasım ayı başında Genel Kurul’da geçmesi bekleniyor.

-KOMİSYONLARIN SEÇİLMESİ-

TBMM İçtüzük gereği görev süresi dolan TBMM komisyonlarının üye ve başkan seçimleri de yine MYK toplantısında belirlenecek. Çok fazla değişikliğe gidilmeyecek olan komisyon başkanlık seçimlerinde Bayındır Bakanı Mustafa Demir’den boşalan Bayındırlık Komisyonu yeni başkanın seçimin yanı sıra, en fazla üç komisyon başkanın değişebileceği ifade ediliyor.

AKP bu dönem Adalet, Anayasa, İnsan Hakları, Sağlık, Dışişleri komisyon başkanlarıyla bu dönem de devam edilecek.
 

anka
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 14:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?