17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AK Parti'de adaylık başvurusu yarın sona eriyor

Yerel seçimler için adaylık başvurularını 15 Aralık’ta başlatan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’de başvurular yarın sona eriyor. AK Parti’ye şu ana kadar 250 bürokrat adaylık başvurusu yaptı. Adaylık başvuruları için 25 günlük bir süre tanıyan AK Parti, başvuru süresinin sona ermesinin ardından adaylarını belirlemek üzere il ve ilçelerde ’temayül’ yoklamalarına gidecek.

İl ve ilçe yönetim kurulları ile kadın ve gençlik kolları yönetim kurulları üyelerinin oy kullanarak belirleyeceği isimler, AK Parti Genel Merkezi’nde toplanacak. Ocak ayının son haftasında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcıları başkanlığında oluşturulan 12 komisyon isimleri netleştirmeye başlayacak. Adayları belirleme aşamasında anket yöntemine de başvuracak olan AK Parti’de son söz 17 kişilik Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) olacak. 28 Mart 2004’te yapılacak yerel seçimler için adayların yoğun başvuru yaptığı AK Parti, bürokratların da gözdesi oldu.

Başvurularını 15 Aralık’ta başlatan ve yarın sona erdirecek partiye, görevlerinden istifa eden bürokratlar da adaylık başvurusunda bulundu. AK Parti’ye, istifaların son tarihi olan 30 Aralık’tan itibaren bir haftalık süre içerisinde 250 isim başvurusunu yaptı. Ankara çapında metropol ve ilçe belediyelerine 13 bürokratın başvurduğu belirtildi. İzmir Büyükşehir ve ilçelerinde belediye başkan adayı olmak üzere ise 6 kişi başvurdu. İstanbul’a da bugüne kadar yapılan tüm başvuruların sayısı 110 olarak belirlendi. AK Parti’den aday olacağını açıklayan bürokratlar arasında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu başı çekti. Eroğlu’nun dışında dikkat çeken isimler arasında, Bayrampaşa Cezaevi eski Savcısı Necati Özdemir oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunan Özdemir’in yanısıra, görevinden ayrılan Petkim Petrokimya Holding Genel Müdürü Mustafa Mutlu da Gaziantep için adaylık başvurusunda bulundu. TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal (Kırıkkale), Sağlık Bakanlığı Başdanışmanı Osman Güzelgöz (Şanlıurfa), Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü Hüsnü Tekin (Konya), Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanı Azim Öztürk (Adana) başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı.

ANKARA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 11:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?