17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AK Parti'ye rekor başvuru!

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti), 28 Mart 2004 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde rekor düzeyde adaylık başvurusu yapıldı. 81 ilden gelen sonuçlara göre, 7 bin 390 kişi adaylık için AK Parti’ye başvurdu.

Türkiye genelinde yapılan başvurular akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’ne ulaştı. Buna göre, 609 kişi il, 2 bin 743 kişi ilçe, 4 bin 38 kişi belde olmak üzere toplam 7 bin 390 kişi belediye başkanlığı için başvuru yaptı.

Yerel seçimler için adaylık başvurularını 15 Aralık’ta başlatan AK Parti’de başvurular dün sona ermişti. AK Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’ne (SKM) gelen ve kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti’ye adaylık başvuruları için tanınan 25 günde yaklaşık 7 bin 390 başvuru yapıldı. Birkaç belde ve ilçe hariç 81 ilden gelen sonuçlara göre, 609 kişi il, 2 bin 743 kişi ilçe, 4 bin 38 kişi belde olmak üzere toplam 7 bin 390 kişi belediye başkanlığı için başvuru yaptı.

İlk sonuçlara göre, büyükşehir belediye başkanlığı için ortalama aday sayısının 6’yı geçmediği tespit edildi. Büyükşehir belediye başkanlığı için en fazla başvurunun Erzurum’da, en az başvurunun ise Kayseri’de yapıldığı ortaya çıktı. Erzurum’da 32, Kayseri’de 1 kişi büyükşehir belediye başkan adaylığı için başvurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Veysel Eroğlu, Erol Kaya, İdris Güllüce, Ümit Özerol, Kadir Topbaş ve Bahattin Kocaman başvuruda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Melih Gökçek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de Taha Aksoy, Atilla Yurtçu ve Çetin Dinçer AK Parti’ye başvurdu. Kayseri’den büyükşehir için başvuran tek aday ise mevcut belediye başkanı Mehmet Özhaseki oldu.

İl belediyelerinde ise en çok başvuru Muş’ta yapıldı. Muş’ta 22 kişi AK Parti’den il belediye başkanı olmak için başvururken, Muş’u 20 aday ile Adıyaman, 19 aday ile Şanlıurfa, 17 aday ile Ağrı illeri takip etti.

ANKARA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2004 Cumartesi 23:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?