30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Akbank, bin 400 personel alacak

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul Kadromuz yaklaşık bin 400 kişi büyüyecek" dedi.

İnsan kaynaklarının Akbank için son derece kritik olduğunu ifade eden Kurtul, "2008 sonunda kadromuzun 15 bin 900 kişiye ulaşacağını hesaplıyoruz. Kadromuz yaklaşık bin 400 kişi büyüyecek" dedi.

Kurtul, Akbank'ın eğitime çok önem verdiğini, her çalışana yılda 80 saat eğitim imkanı sunduklarını bildirdi.

Akbank'ın bu dönemde çok önemli iki borçlanma gerçekleştirdiğini hatırlatan Kurtul, global sorunların bulunduğu bir dönemde bu borçlanmaların çok başarılı olduğunun altını çizdi.

Akbank'ın, Avrupa Orta Doğu ve Afrika bölgesinin 2008 yılında nakit akımlarına dayalı ilk seküritizasyon işlemini gerçekleştirdiğini, 400 milyon dolar kredinin vadesinin 10 yıl olduğunu belirten Kurtul, 1999'dan bu yana bu program çerçevesinde 4 milyar dolar kaynak yaratarak reel sektöre kullandırdıklarını söyledi.

Kurtul, sendikasyon kredisini de 1 milyar avro olarak yenilediklerini, bu işlemin de gelişmekte olan ülkelerde 2008 yılının en büyük işlemi olma özelliği taşıdığını söyledi.

Akbank'ın güçlü ve lider konumunu yenilikçi stratejik işbirlikleriyle daha da güçlendirdiğini, bu doğrultuda bugüne kadar Carrefour ve Boyner Holding ile ortak çalışmalara imza attıklarını belirten Kurtul, perakende sektörünün önde gelen markaları ile yapılan bu işbirlikleri kapsamında Akbank olarak bu mağazalarda yıl sonuna kadar yeni şubeler açmayı ve müşteri sayısının artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?