21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

AKEL'den Talat'a ret

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat’ın, Kıbrıs Rum kesiminin iktidar ortağı AKEL partisi ile görüşme talebi parti yöneticileri tarafından geri çevrildi.

AKEL Başkanı Hristofyas, parti içinde referandum hakkında değerlendirmelerin sürdüğünü gerekçe göstererek, bu aşamada böyle bir görüşmenin faydalı olmayacağını söyledi.

Başbakan mehmet Ali Talat bugün, Annan Planı’na ‘hayır’ diyeceğini açıklayan AKEL partisi yetkilileri ile görüşme talebinde bulundu. Talat, AKEL’in tavrı referandumda belirleyici olacağı için, geçen hafta görüştüğü partinin yetkilileri ile bir kez daha görüşmek istedi.

HRİSTOFYAS: GÖRÜŞME FAYDALI OLMAZ

Ancak AKEL partisi Başkanı Dimitris Hristofyas, parti içinde referandum hakkında değerlendirmelerin sürdüğünü gerekçe göstererek, bu aşamada böyle bir görüşmenin faydalı olmayacağını söyledi ve bu talebi reddetti.

Başbakan Talat’ın saat 16’da DİSİ yetkililerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Dün, Barış ve Demokrasi Hareketi Başkanı Mustafa Akıncı, AKEL lideri Hristofyas ile görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından AKEL lideri, “Evet demek istiyoruz, ancak planın uygulanabilirliği konusunda Birleşmiş Milletler güvencesi gerekiyor. Bu güvence gelirse tavrımızı gözden geçiririz” demişti.
NTV
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2004 Salı 16:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?