28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Akın, Yılmaz Güney Belgeseli Çekecek

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Fatih Akın, 'Çirkin Kral'ın belgeselini çekeceğini açıkladı

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülü alan 'Duvara Karşı' filminin yönetmeni Fatih Akın'a sanat ekinde tam sayfa ayırdı. Akın'ın 'İstanbul Hatırası-Köprüyü Geçerken' adlı müzikalinin vizyona girdiğini duyuran Telegraph, Türk yönetmenin Hamburg'da doğduğunu ve köklerinden uzakta yetişmesine rağmen sosyal içerikli filmleriyle dünya çapında ün yaptığını yazdı.
Telegraph'a, inanılmaz bir yaşamöyküsüne sahip olan Yılmaz Güney'in hayatını konu alan bir belgesel yapmak istediğini açıklayan Akın, "O kahramandı. Biz hepimiz bir şekilde onun çocuklarıyız" dedi.

Dostlarıyla görüştü

Yılmaz Güney'in Türkiye'de çok geniş bir hayran kitlesi olduğuna dikkat çekerek 100'den fazla filme imza attığı bilgisine yer veren İngiliz gazetesi, Güney'in 'Çirkin Kral' olarak anıldığını kaydetti. Telegraph, "Şimdi Akın, Türkiye dışında unutulan Güney'i yeniden canlandırmak istiyor" yorumunda bulundu.
Telegraph'ın haberine göre Akın, müthiş karizmasına karşın çok da düşmanı olan Güney'e yakın birçok insanla görüştü.

Mao'yu ezberletti!

Akın'la görüşen Yılmaz Güney'in oğlu, hapishanede babasıyla geçirdiği bir hafta içinde babasının kendisine Mao'nun konuşmalarını ezberlettiğini, Mao' nun sözlerini yanlış hatırladığında ise kulağını çektiğini söyledi

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 10:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?