20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP, 23 ilin adayını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır, Gaziantep ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı.
Böylece AKP'nin 40 ildeki belediye başkan adayları kesinleşmiş oldu. Başbakan Erdoğan, bugün AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile 3 Büyükşehir belediye başkan adayı ve 20 il belediye başkan adayını açıkladı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve parti yetkililerinin de katıldığı basın toplantısı ile belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklayan Erdoğan, 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerin, AKP'nin katılacağı ilk yerel seçimler olacağını söyledi. AKP'nin yerel siyaset anlayışının bu seçimlerle birlikte yerel yönetimlere yansıyacağını belirten Erdoğan, başkan adaylarını belirlemek üzere öncelikle her ilde temayül yoklaması yaptıklarını ve teşkilatın görüşünü aldıklarını kaydetti. Aday adaylarını belirlerken tahsil durumlarını, mesleklerini, siyaset içindeki tutumlarını, bölgelerindeki saygınlıklarını ve AKP'nin değerlerine uyumunu gözönünde tuttuklarını anlatan Erdoğan, aday adaylarının 12 kişilik bir komisyon tarafından belirlenmeye devam edildiğini söyledi. Erdoğan, Türk siyasetinde ilk kez il ve ilçe teşkilatlarına belde belediye başkan adaylarını belirleme yetkisi verdiklerine de dikkat çekerek AKP'nin demokratik bir yöntemle adayları belirlediğini vurguladı.
Erdoğan açıklamalarının ardından adayların isimlerini açıkladı. Daha önceden açıklanan belediye başkan adayları ile birlikte 28 Mart seçimlerine 40 ilde AKP'den girecek olan adayların isimleri kesinleşmiş oldu.
Başbakan Erdoğan, AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mücahit Can, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının Asım Güzelbey, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu açıkladı. Erdoğan, daha sonda 20 ildeki AK Parti belediye başkan adaylarını açıkları. Bu illerin belediye başkan adayları şöyle:
"Artvin Ertekin Çolak, Aydın İlhami Ortekin, Balıkesir Sabri Uğur, Bilecik Selim Yağcı, Burdur Sabahattin Akkaya, Çanakkale Murat Efe, Ercincan Mehmet Buyruk, Hakkari Abdülmüttalip Özbek, Rize Halil Bakırcı, Sinop Zeki Yılmazer, Trabzon Mazhar Yıldırımhan, Uşak Mesut Apaydın, Yozgat Yusuf Başer, Aksaray Nevzat Palta, Bayburt Bekir Çetin, Kırıkkale Veli Korkmaz, Şırnak Mehmet Yarka, Bartın İbrahim Kayış, Iğdır Ali Ağrı, Düzce Mehmet Keleş".
Erdoğan, daha sonra üç Büyükşehir Belediye Başkan adayını kürsüye davet ederek kamuoyuna tanıttı. Erdoğan, adaylarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 15:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?