20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP, 330 sıkıntısını aştı

Kapatma davasını düşürecek Anayasa değişikliği konusunda milletvekilleriyle görüşen AKP yöneticileri, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere grubun nabzını yansıtan bir rapor hazırladı.

AKP’den 5 grup başkanvekili ile bakanlar Hayati Yazıcı, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay’ın katıldığı yemekli toplantılardan çıkan tablo dün mercek altına alındı. Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meclis’te biraraya gelerek milletvekillerinin görüşlerini analiz etti.

TABLO SAĞLAM Parti yöneticileri, mini paketle ilgili kaygılar dile getirilmekle birlikte, toplantıya katılanlar arasında "Böyle bir düzenleme yapılmasın" diyen milletvekili çıkmadığını belirtti. Milletvekillerinin genel yaklaşımının "Dar kapsamlı düzenleme yerine hem parti kapatmayı zorlaştıran hem de demokratik açılımları içeren, AB reformlarını da sürdürecek geniş kapsamlı bir düzenleme yapılsın" şeklinde olduğu belirtildi. Bir parti yetkilisi, "Umduğumuzdan daha sağlam bir tabloyla karşılaştık. 330 sıkıntımız yok" dedi.

DTP KAYGISI Ancak toplantılarda çok sayıda milletvekili, sürecin iyi yönetilmediği yönünde görüş bildirdi. Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekilleri ise "Paket hazırlanırken DTP hakkındaki dava dışarıda tutulmasın. Bu tavır bizi bölgede sıkıntıya düşürür" dedi.

10 FİRE ÇIKMAZ Parti yönetimi, olası firelerin, grup çoğunluğunu, Anayasa değişikliği için alt sınır olan 330’un altına düşürmeyeceği görüşüne vardı. AKP’nin 339 oyu bulunuyor.

Ajasnlar
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 06:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?