19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP, Akcan ve Aydın hakkındaki soru önergelerini geri çekti!

Bayındırlık ve İskan eski Bakanları Koray Aydın ve Abdülkadir Akcan hakkında soruşturma önergesi veren 55 AK Parti’li milletvekilinden beşi imzasını geri çekince önerge işlemden kaldırıldı.
Alınan bilgilere göre, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, AK Parti grubunu arayarak, "Adam çok kısa süre Bakanlık yaptı. Bu tür iddialar hukuki dayanaktan yoksun kalır" dedi ve önergedeki imzaların geri çekilmesini istedi. AK Parti de Bakan Ergezen’in bu ricasını yerine getirdi.

Genel Kurul 2004'e soruşturmalarla başladı

TBMM Genel Kurulu, yılbaşından sonra TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin başkanlığında toplandı. Genel Kurul 2004 yılındaki çalışmalarına ise CHP ve AK Parti’nin Bayındırlık ve İmar eski Bakanları Koray Aydın, Yaşar Topçu ve Abdülkadir Akcan ile ilgili 3 ayrı soruşturma öngeresinin görüşülmesiyle başlandı. Ancak birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Alptekin, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli ve 55 arkadaşının, Koray Aydın ve Abdülkadir Akcan ile ilgili olarak verdiği soruşturma öngeresine imza veren 5 milletvekilinin imzasını geri çektiğini duyurdu. Bu durumda, AK Parti’nin söz konusu önergesi, gerekli olan 55 imza bulunamadığı için işlemden kaldırıldı. AKP’nin önergesinde Koray Aydın’ın ’bakanlığı sırasında ihalelere fesat karıştırma sonucunu doğuran eylemlerde bulunduğu, ihalelerle ilgili yolsuzluk iddialarına göz yumduğu, gerekli önlemleri zamanında almayıp, gerekli soruşturmaları zamanında yapmayarak görevini kötüye kullandığı ve malvarlığında haksız bir artışa yol açmanın yanı sıra karayolları Genel Müdürlüğündki usulsüz keşif artışlarına onay vererek görevini kötüye kullandığı’ gerekçesiyle hakkında soruşturma komisyonu kurulması talep ediliyordu. Önergede, ayrıca Abdülkadir Akcan’ın da Karoyalları Genel müdürlüğü ile ilgili olarak görevini kötüye kullandığı savunuluyordu. Alınan bilgilere göre, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, AK Parti grubunu arayarak, "Adam çok kısa süre Bakanlık yaptı. Bu tür iddialar hukuki dayanaktan yoksun kalır" dedi ve önergedeki imzaların geri çekilmesini istedi. AK Parti’den Bakan Ergezen’in bu ricasını yerine getirdi. Genel Kurul’da şu anda AK Parti’nin önergesinin işlemden kaldırılması üzerine CHP’nin Koray Aydın ve Yaşar Topçu ile ilgili 2 ayrı önergesinin görüşülmesi sürüyor.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 17:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?