20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP, Clinton ve Obama'yı kınadı

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyacaklarına dair söz veren Demokrat Parti Başkan aday adayları Hillary Clinton ve Barack Obama'yı kınadı.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı internet sitesinde yağtıpı açıklama ile, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki AK Parti TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya atıfta bulundu.

Açıklamada, Erdoğan'ın, "ABD'de seçim çalışmaları sürerken, bazı politikacıların sarf ettikleri beyanlar, ülkelerinin devlet politikalarına yeterince vakıf olmadıklarını da gösteriyor. Bu tasarının geçmesi Türkiye-ABD ilişkilerinde onarılamaz yaralar açar ve bu hiçkimseye bir yarar sağlamaz. Türkiye-ABD ilişkileri bazı lobilerin karalama kampanyalarına da feda edilemez, iç siyasetin ucuz hesaplarına da kurban edilemez" sözlerine yer verildi.

"Tarih yazmak parlamentoların işi değil"

Açıklamada şöyle denildi:

"ABD ve Türk kamuoyunun, basın-yayın kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekmek istediğimiz husus, öteki Avrupa ülke parlamentolarına ve BM'ye emsal teşkil edebilecek bu siyasi vaadin, küresel etiğe aykırı olmasının yanında, basit oy hesaplarına dayanan bir çıkış olduğudur. Tarihe mal olmuş ve tarihin son kararını verdiği Ermeni meselesi ülkemiz aleyhine bir baskı unsuru olarak kullanılmaktadır.

Son olarak ABD'nin iki başkan aday adayı tarafından dillendirilen bu iddialara en iyi cevap: 'Tarih yazmak parlamentoların işi değildir!' şeklinde olacaktır. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı olarak, başkan aday adaylarının, fazladan üç beş oy almak kaygısıyla dile getirdikleri ve Türk halkını rencide eden bu açıklamalarını, haksız ve asılsız buluyor ve şiddetle kınıyoruz."

Dışişleri Bakanlığı da 26 Ocak'ta, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adaylarının Ermeni iddialarını destekleyen açıklamalarını esefle karşıladığını açıklamıştı.

Clinton ve Obama'dan söz

ABD'de, Demokrat Parti'nin en iddialı başkan adayı Senatör Hillary Clinton, başkan seçilmesi durumunda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını resmen tanıyacağı sözünü verdi.

Başkan adayları arasında Ermeni tasarılarını en fazla destekleyen kişinin kendisi olduğunu kaydeden Clinton, başkan olarak kendisinin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyacağını söyledi.

Clinton'un Demokrat Parti'deki en güçlü rakibi Senatör Barack Obama da, geçen hafta sonu yaptığı açıklamada, başkan seçildiği takdirde Ermeni iddialarını tanıyacağını ve Kongre'de hala bekleyen Ermeni tasarılarının geçmesini destekleyeceğini söylemişti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 11:59:29
Güncelleme :29 Ocak 2008 Salı 12:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?