18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP, DEHAP konusunu tartışıyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, DEHAP dahil tüm partilerin yüzde 10 barajını düşürmeksizin Türkiye Milletvekilliği modeliyle Meclis`te temsil edilmesini sağlayacak düzenlemeyi, ``fikir jimnastiği`` boyutunda tartıştıklarını söyledi.

Bakan Çiçek, ANKA`ya yaptığı açıklamada, AB İlerleme Raporundaki yüzde 10 barajına yönelik eleştirileri karşılamak amacıyla yüzde 1 oy alan partilerin bile Meclis`te temsilini sağlayacak bir formül arayışında olduklarını belirtti. Yüzde 10 barajını koruyacak bir formülün bulunmasını istediklerini ifade eden Çiçek, ``Yüzde 10 barajını koruyarak, geçmişteki Türkiye Milletvekilliği modeliyle 100 milletvekilini barajı aşamayan partiler arasında dağıtarak tüm partilerin TBMM`de temsilini sağlayacak bir düzenlemeyi konuşuyoruz. Bu, henüz tasarı ya da taslağa dönüşmüş değil. Bir fikir cimnastiği aşamasında`` dedi.

Çiçek, partide barajın yüzde 7`ye çekilmesi görüşünün de savunulduğunu, ancak ağırlıklı görüşün Türkiye Milletvekilliği yöntemi üzerinde oluştuğunu söyledi. Çiçek, bu düzenlemenin asıl olarak AB liderleriyle yapılacak görüşmelerde netlik kazanacağını ve 17 Aralık`ta müzakere tarihinin netleşmesinden sonra TBMM`ye geleceğini bildirdi.
ANKA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 14:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?