18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP, Mumcu’yu ciddiye almadı

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun türban sorununun çözümü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "Anayasa’yı birlikte değiştirelim" önerisi götürmeye hazırlanması, AK Parti cephesinde inandırıcı bulunmadı.


AK Parti’nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Mumcu’yu "ucuz politika" yapmakla suçlayarak, "Daha önce de saçmasapan öneriler ortaya koydu. Ciddiye almıyoruz" tepkisini gösterdi.


ANAVATAN Partisi Lideri Mumcu’nun Başbakan Erdoğan’a "TBMM’de AK Parti’nin 356, bizim 13 sandalyemiz var. Sayı yetiyor. Anayasa’yı değiştirip, türban tartışmalarına son verelim" yönünde teklif götüreceğini açıklamasının ardından, gözler AK Parti’ye çevrildi. Mumcu’nun açıklamalarını ciddiye almayan AK Parti, Mumcu’yu "ucuz politika" yapmakla suçladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat İHA’ya yaptığı açıklamada, Anayasa’da türbanı yasaklayan bir madde bulunmadığını belirterek, "Anayasa’yı ne şekilde değiştirecekmiş. Serbest olması için nasıl bir değişiklik yapılmasını savunuyor. Saçmasapan ve akla mantığa sığmayan bir öneri ortaya koyuyor. Daha önce de böyle önerileri oldu" tepkisini gösterdi. Mumcu’ya Anayasa’yı bir kez daha okumasını tavsiye eden AK Partili Fırat, "Aklı sıra ucuz politika yapıyor. Milletin kafasını bulandırmak için bunu yapıyor. Bugüne kadar konuştukları da ipesalmaz şeylerdi" diye konuştu. Fırat, Mumcu’nun Anayasa’nın hangi maddesinde nasıl değişiklik yapılmasını önerdiğini açık şekilde ortaya koyması gerektiğini de ifade ederek, "Biz Anayasa’da türbana ilişkin bir yasak göremiyoruz. Kendisi de bu konuda samimi değil. Belki 30-40 yıl önce bu sökerdi ama bu dönemde sökmez" dedi.


Kanun sisteminde yasakların belli olduğunu, bu kapsamda bir türban yasağının bulunmadığının altını çizen Fırat, Mumcu’nun mantığı olmayan bir öneri ortaya koyduğunu bildirdi. Fırat, AK Parti olarak bu öneriyi ciddiye almadıklarını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 16:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?