19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP, 'Performansa Dayalı Ücret' sistemine geçiyor

Hükümet, ’performansa dayalı ücret’ anlayışını kamudan önce partide hayata geçirme kararı aldı. Buna göre AK Parti, Genel Merkez personeline performansına göre ücret verecek.

Kamunun yeniden yapılandırılması çerçevesinde Personel Rejimi’nde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanan hükümet, bu planını öncelikle AK Parti’de hayata geçirecek. Hazırlayacağı ’Personel Rejimi’ reformu ile ’performansa dayalı ücret’ anlayışını kamuda hakim kılacak olan hükümet, ücret dengesizliklerini de ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Ücret ve maaş sisteminin sadeleştirilmesini öngören reform, öncelikle AK Parti’de uygulanmaya başlanacak.

Personel Rejimi’nin temelini oluşturan Harcama Reformu’nu hazırlayarak hükümete sunan AK Parti’nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, reformun en önemli ayağını oluşturan ’performansa dayalı ücret’ anlayışını parti personeline de uygulama kararı aldı. Her ay personelin performansını ölçecek olan parti, ücretleri de buna göre belirleyecek. Verimli ve çalışkan personele maaşının yanısıra prim ve ikramiye verilecek. Verimli personeli hem prim hem de ikramiye ile ödüllendirecek olan AK Parti, yeni düzenlemeyle birlikte çalışanların motivasyonunu arttırmayı hedefliyor. Mart ayında personelin maaşına ortalama yüzde 10 oranında zam yapacak olan partide, en düşük maaşı 600 milyon lira ile çaycılar alıyor.

Kamu çalışanlarından önce Genel Merkez personelini kapsayacak olan uygulama ile ilgili görüşlerini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Artık modern yönetim anlayışında ekip çalışması ve karar almaya katılım önemli hale geldi. Bu sebeple personelin motivasyonunu ve performansını arttırmak, buna dayalı ücret sistemi uygulamak verimliliği ve etkinliği arttıracaktır" değerlendirmesini yaptı.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 12:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?