22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

AKP, yoksula yardımı imamlara emanet etti

AKP hükümeti, yoksullara yardımı cami imamlarıyla yaptı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın 170 bin 520 YTL`lik yardımını 1705 aileye imamlar götürdü.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş`in yazılı soru önergesini yanıtlayan Devlet Bakanı Beşir Atalay, Mamak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından Kurban Bayramı nedeniyle, Vakıf`ta kayıtlı yardıma muhtaç aileler arasından yaklaşık 2 bin aileye nakdi yardım yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Atalay, bu karar doğrultusunda, zamanın kısa olmasından dolayı yardımların ihtiyaç sahibi ailelere daha çabuk ulaşılabilmesi ve yurttaşların evine rencide edilmeden bizzat ulaştırılabilmesi amacıyla bir dağıtım komisyonu oluşturulduğunu, Müftülük personelinin de bu dağıtımda görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Atalay, yardım dağıtım organizasyonunun her Vakfın kendi mütevelli heyeti tarafından belirlendiğini, Mamak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın uygulamasının da Türkiye geneli için örnek olmadığını kaydetti.

Atalay, müftülüğe bağlı çalışan kamu personeli din görevlilerine bundan önceki herhangi bir yardım dağıtımında görev verilmediğini, ancak bu kez zaman darlığı nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiğini bildirdi.

Atalay, ihtiyaç sahibi ailelerin, Mamak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nda kayıtlı 32 bin 950 yurttaş arasından mütevelli heyetin kararıyla belirlendiğini, dağıtım komisyonunda görevlendirilen Müftülük personelinin yardımların kimlere verileceği konusunda harhangi bir yetki ve tasarruflarının bulunmadığını kaydetti.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 13:00:08
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 13:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?