22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

AKP: Yasaklarla bir yere varılamaz


AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, yabancılara taşınmaz mal satışını düzenleyen yasanın kısmen iptalini değerlendirirken, "Yabancının bunu alıp da cebinde götürecek hali yok" yorumunu yaptı. Gündüz, "Yasaklarla bir yere varılamaz" dedi.

TBMM’de gazetecilerle sohbet eden AKP Grup Başkanvekili Gündüz, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi’nin yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili iptal kararının anımsatılması üzerine Gündüz, şunları söyledi:

ALIP DA CEBİNE GÖTÜRECEK HALİ YOK

"Hariciyede en önemli şart mütekabiliyettir, bu da var. Mütekabiliyet esasını zaten kanun şart koşuyor. Belki dünün şartlarında kısıtlanmış ama küresel dünyada herkes birbirinin içinde yaşıyor. Gayrimenkulü alıp da cebine götürecek hali yok. Gayrimenkul burada duruyor. Aslında bu açılımın yapılması lazım. Ama biraz daha zamana ihtiyaç var. Aynı şeyi çıkaracağız, gereken neyse yapacağız. Kanunun kendisinde kontrol var. Bu imtiyaz değil hak. Bir zamanlar Turgut Özal ’Boğaz Köprüsünü satacağım’ derken, ’sattırmayız’ diyorlardı, sanki Boğaz Köprüsü’nü millet cebinde mi aldı götürdü?"

"YASAKLARLA HİÇBİR YERE VARILMAZ"

İsrail’in, Filistin topraklarını benzeri yöntemlerle satın alarak bugünkü devletin temelini attığı yorumları üzerine de İrfan Gündüz, "Alan şirketlerle ilgili her türlü tahkikat yapılıyor. Her önüne gelene verilmiyor ki. Yasaklarla hiçbir yere varılmaz, gerekçeleri dikkate alarak yepyeni bir çözümü ortaya koruz" diye konuştu.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 00:47:18
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 00:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?