23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP baskısı birahane kapattırdı

Kilisli Mehmet Zelzele, ‘Tabanımız rahatsız oluyor’ dediğini iddia ettiği AKP’li belediye başkanının peş peşe kestiği cezalar yüzünden birahanesinin kapısına kilit vurdu.

KİLİS’teki tek birahanenin sahibi 56 yaşındaki Mehmet Zelzele, peş peşe kesilen cezalar nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek iş yerini kapadı. Zelzele, AKP’li M. Abdi Bulut’un belediye başkanı seçildikten sonra ‘Parti tabanı Kilis’te birahane bulunmasından rahatsızlık duyuyor’ diyerek kendisine birahaneyi kapatmasını için baskı yaptığını iddia etti. Zelzele, şunları söyledi:

DAYANAMADIM

‘Birahaneme önce 1000, sonra 500 YTL’lik cezalar geldi. Bunun üzerine Belediye Başkanı’nın yanına gittiğimde sırada bir ödeme emrinin daha olduğunu, birahaneyi kapatmazsam cezaların süreceğini söyledi. Tamamen siyasi içerikli olan bu ödeme emrine karşı Gaziantep İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma davası açtım. Sonucunu bekliyorum. Son cezayı 3 Şubat’ta verdiler. Daha fazla dayanamayıp birahaneyi kapattım. Belediye Başkanlığı, takdir yetkisini, kamu yararı amacı dışında tamamen aleyhime kullanmıştır. Bu cezalar tamamen siyasi nedenledir. Yıldırma politikasıdır.’

Lokantaya çevir dedim

AKP’li Başkan Bulut iddiaları yalanlayarak birahaneye, gece 24.00’te kapatma kuralına uymadığı için şikayet üzerine ceza kestiklerini söyledi. Bulut, Zelzele’den birahanesini kapatmasını değil, ‘mahalle arasında çok çirkin olduğu için lokantaya çevirmesini istediğini’ söyledi.
DHA / MİLLİYET
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 11:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?