24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AKP benzin zammını başarılı buluyor

Akaryakıt fiyatlarındaki artış oranının dünyadaki artışın altında kalması gerekçesiyle benzin zammı AKP’nin en başarılı 100 icraatı içinde yer aldı.

Hükümet çalışmalarını anlatmak amacıyla parti teşkilatına dağıtılmak üzere AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nca çıkarılan "AKP İktidarında İlk ve En 100" adlı kitapçıkta, akaryakıt zamları da 100 icraat arasında 52 sıra numarasıyla yer aldı.

Kitapçıkta AKP iktidarı dönemindeki akaryakıt zamları için, "İlk kez Türkiye’de akaryakıt fiyatlarındaki artış oranı, ham petrol fiyatlarında yaşanan artışın altında kaldı" denildi.

Akaryakıt fiyatlarında AKP iktidarı döneminde Türkiye’deki fiyat artışının ham petrol fiyatındaki artışların altında kaldığına ilişkin rakamlar da, "2003 ve 2004 yıllarında üretici ülkelerde ham petrol fiyatı ortalama yüzde 745 oranında artarken, bu oran Türkiye’de yüzde 60 seviyesinde kaldı" şeklinde ifade edildi.

Ancak AKP tarafından benzinin olması gerekenden daha az fiyatla satıldığı belirtilerek, "İlk ve en 100" icraat arasına alındığı kitapçığın teşkilatlara iletildiği gün benzine bir kez daha zam geldi.
ANKA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 19:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?