25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP bir kez daha kaybetti!

Adana 2. İdare Mahkemesi, Mahmut Çelikcan'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekilliğine seçilmesine ilişkin yapılan itiraz üzerine, “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, 28 Nisan'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca açığa alınmasının ardından yapılan ve Merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Çelikcan’ın kazandığı başkanvekilliği seçiminin iptali için dava açmıştı.

Erdoğan, Aytaç Durak’ın 28 Mart’ta açığa alınmasının ardından 13 Mart’ta kura çekimiyle sonuçlanan başkanvekilliği seçiminin hukuka aykırı olduğunu savunmuştu.

Ahmet Erdoğan, itiraz gerekçesini şu sözlerle ifade etmişti:

“AKP, Adana’da idari ve hukuki kaos ortamı yaratmıştır. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 17’inci maddesi kesin, açık ve emredici hükümdür. Bu kanunda, ‘Büyükşehir kapsamındaki ilçe ve ilk kademe belediye başkanları büyükşehir belediye başkanvekili olamaz’ denilmektedir. Bu kanun hükmü, Adana Valiliği ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne müracaat edilmek suretiyle bu kurumların yorumlarıyla ihlal edilmiştir.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:42:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk Milliyetçisi IP: 88.252.167.xxx Tarih : 6.05.2010 00:08:37

Yakın tarihimizde Batı emperyalistlerine karşı kanlarını akıtarak, binlerce verdikleri şehitleriyle bu kutsal Anadolu topraklarını bizlere miras bırakan Cebelibereket (Adana, Hatay, Gaziantep illeri) yurt severlerine en içten hürmetlerimi sunar, yakın tarihte iç ve dış hainlerle girdikleri mücadelede verdikleri şehit atalarını rahmetle anarım.