17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AKP Büyükşehir Adaylarını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. Buna göre büyükşehirler ve AK Partili belediye başkan adayları şöyle:
"Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aytaç Durak,
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel,
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Küçüler,
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu,
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hikmet Şahin
Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Akyürek,
Sakarya Büyükşehir belediye Başkan adayı Aziz Duran (Halen belediye başkanı), Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Aslan
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Kadir Topbaş".
Erdoğan, bugün Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda AKP’nin başta büyükşehir olmak üzere bazı il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "28 Mart bu seçimlerle AKP’nin yerel siyasette de hangi noktaya geldiğini ortaya koyarken bunun yanında bir şeyi daha ortaya koyacak evet ’siz 1.5 yılda bizim istediğimizi verdiniz yolunuza devam’ diyecek buna inanıyorum. Halkından kopmayan halkıyla bütünleşen bir siyaset anlayışı var. Fildişi kulelerden bakmayan bir AKP var. Bunu 28 Mart daha da farklı kılacak. Bu da Türkiye’nin fiziki değişimini gerçekleştirecek olan bir süreç olacak. Modern, çağdaş bir Türkiye’nin belediyecilik anlayışıyla nasıl gerçekleşeceğini de ortaya koyacağız’’.
Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Turgut Altınok Keçiören’de yeniden belediye başkan adayı olarak açıklandı ve Turgut Altınok’un, adaylarının açıklandığı törene katılmaması dikkat çekti.

iha-Uğur Alıcı
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2004 Pazar 13:11:32
Güncelleme :23 Şubat 2004 Pazartesi 17:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?